torstai 29. syyskuuta 2011

Uudet naapurit.

Kahviteltiin ja tutustuttiin eilen illalla uusiin naapureihin - Tervetuloa Karhusuolle Perhe I! :)

perjantai 23. syyskuuta 2011

Puuhommia.

Isäni oli muutaman päivän kylässä ja pisti vauhdilla puita palasiksi ja pinoon!


KIITOS.

Puusuoja täyttyi niin, että sen yksi nurkka painui syvemmälle maahan ja koko hässäkkä on nyt vinossa... Väliaikaiseksihan tuo oli ajateltu, mutta ei ehkä näin lyhytikäiseksi... :)



Allekirjoittanut haaveilee puuvajasta on mallaillut puusuojaa tuohon ihan talon taakse, joka näyttäisi suunnilleen tältä.

Kuntalaisaloite.


Gumbölen omakotiyhdistys on saanut Markku Luodolta (Karhusuon Koulun Johtokunnan ja VaNe:n jäsen) hälyttävän viestin alueemme koulujen tulevaisuudesta. Nupuriin suunniteltu koulutontti on uhan alla, kun maanomistajat haluavat kaavoittaa alueelle mahdollisimman paljon asuntoja (=tuottoa). Näin kaavassa kauan ollut koulutontti Nupurintien varressa on uhattuna. Lisätietoja ja karttoja on Markun blogissa täällä. Asiasta enemmän tietävät ovat valaisseet, että käytännössä tämä koskisi meidän muksua silloin, kun on aika siirtyä yläasteelle...

Itse olen käynyt jo tekemässä kaupungille ns. kuntalaisaloitteen ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille, joita asia koskee. Aloitteen voi tehdä täällä.

Hyödynsin Markun antamaa valmista tekstiä hieman muokattuna, lisäsin siihen mm. terveiset meidän perheeltä: 



"Vaadimme, että ns. Nupurinkallion (alue: 640700) asemakaavan valmistelussa ei poiketa Espoon pohjoisosien yleiskaavan mukaisista yleisten palveluiden alueen (PY) -luokituksista ns. Nupurin koulutontin kohdalla Nupurintien ja Brobackantien risteyksessä. Lisäksi vaadimme, asemakaava tulee em. alueen osalta laatia siten, että se mahdollisimman hyvin tukee Nupurin päiväkodin laajennuksen, kunnollisen urheilukentän ja keskikokoisen tai jopa ison koulun rakentamista alueelle sekä lasten turvallista koulutietä alueelle.

Vaatimuksen perusteluina todetaan, että alueen koulujen (Nuuksion ja Karhusuon koulut) kapasiteetti riittää Espoon 2010 väestötilastojen mukaan enää alle puolelle alueen 7-12 vuotiaista lapsista. Lisäksi alueelle on juuri tulossa voimaan uutta asemakaavoitusta sen verran, että 7-12 vuotiaiden määrä alueella voi kasvaa 260-360 lapsella jo muutamassa vuodessa. "

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Avainnaulakko eteiseen.

Vessan hyllykön innoittamana tehtiin eteiseen avainnaulakko. Valmista tauluhyllyä, vanerinpalanen kellarista, samoin jämämaali. Koukut (uustuotantoa) rautakaupasta.



Viikonloppuna saatiin myös kesällä ostetut peilit paikoilleen. Mielestämme ne sopii kuin "nenä päähän" eteiseen ja nyt voi ennen ulos lähtöä tarkistaa, että on "hattu kunnolla päässä" ja "puna poskilla". :D 


(Sormenjäljet ja muut sotkut pitää kyllä putsata ennen kuin noista näkee mitään.)

tiistai 20. syyskuuta 2011

Yläkerran valosuunnitelmaa.

Mietityttää yläkerran valaistus - harjalle tulee ainakin jokaiseen kattokoolin väliin valaisimelle paikka, josta laitetaan roikkuvaa lamppua noiden vaakapuiden alapuolelle. Hienointa olisi löytää vanhoja metallikupuisia pikkulamppuja tuonne iso rivi, vähän samanlaisia kuin Artekin riippuvalaisin A338 on... tai sitten kelpaisi myös eriväriset Ornon pallovalaisimet. Iskultakin näyttäisi löytyvän pallonmuotoisia valaisimia ihan trendiväreissä! ;) Ongelma noiden kanssa on siinä (hinnan lisäksi), että ylöspäin ei valoa suuntaudu juurikaan. Pelkään, että katonharja jää liian synkäksi.


(kuvat "netistä" - eli valmistajien sivuilta ja tuo Orno taisi olla huuto.netin kuvia)

Sivuvintit meillä valjastetaan vaatekomerokäyttöön. Niihin tulee liukuovet ja komeroihin tarvitaan sisälle luonnollisesti myös valoa... Valon täytyy olla sellainen, ettei se kuumene liikaa ja kuitenkin valaisee tarpeeksi. Valo on sijoitettava aika lailla sivuvintin "perälle" eli mahdollisimman syvälle komeroon - jos valo laitetaan heti liukuovien taakse kattoon, tulee komerossa kävijä plokkaamaan valon omalla vartalollaan... Toisaalta valoa ei voi ihan perällekään laittaa, sillä ne saattaa jäädä sitten komeroihin tulevien hyllyen / säilytyskalusteiden taakse piiloon... Mies on vissiin jo päättänyt, että loisteputkella mennään?

Pistokkeiden paikkoja on tässä pohdittu viime kirjoituksessakin ja liittyy ne pistorasiat valoihinkin.  Eli sitten jos käy niin, että tuo yllä käyty pohdiskelu on mennyt vikaan ja yläkerta on hämärä, täytyy lisäillä jalkalamppujen määrää. alkalamput tarvitsevat sähköä ja mieluiten ilman jatkojohtoja...

maanantai 19. syyskuuta 2011

Sähkövetoja yläkertaan.

Blogin puolella on ollut hiljaista (taas), mutta talolla ON tapahtunut koko ajan jotain pientä. Suurimpana urakkana tällä hetkellä on yläkerran sähköjen veto, putkea menee ylösalasylösalas aivan älyttömän paljon jo nyt, eikä homma ole vielä lähellekään valmis.

Allekirjoittanut pitää edelleenkin pääasiassa jälkikasvua erossa pahanteosta (työkaluista yms) ja määrittelee pääremontoijalle tarkkoja toiveita pistokkeiden paikoista. Ensimmäisessä kuvassa sähkösuunnittelijankin hämmästyttänyt pyyntö toteutettuna - sain joulutähdelle talvivalolle (sellainen paperinen, jossa lamppu sisällä)  pistokkeet ikkunan lähelle molempiin päätyihin. :D