keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kyllä täällä jotain tapahtuu...

Kyllä täällä jotain tapahtuu - blogikirjoittaja on vain jostain syystä (kiire,väsy,pimeä,juhlia) laiskotellut.

Remppajarru ahkeroi...
  • Seinäpaneeleista on kaikki seinässä ja ylimääräiset roudataan kellariin odottamaan kellarin portaikon fiksausta.
  • Yläkerrassa ja portaikossa on tapetit paikoillaan - ylimääristä tapettia jäi muistaakseni yksi rulla.
  • Tavaroiden roudausta kellarista yläkertaan ja yläkerrasta kellariin harjoitettu paljonkin.
  • Katto- ja ikkunalistoja ostettu ja kotiutettu (ei vielä paikoillaan)...
  • Yläkerrassa iso osa valoista toimii jo ihan katkaisimesta sekä isossa osassa pistokkeita on sähköt... JIHUU!



Vähän väliaikaisvalaistusta...





Yläkerran verhot?

Pähkäilyn kohteena on oikeastaan yläkerran päätyikkunoiden verhojen ripustussysteemi, eikä niinkään ne verhot - verhoiksi laitetaan ensihätään jotain rättiä, mikä jostain laatikosta/kätköstä löytyy. Syy miksi nyt alkaa olemaan hätä, näkyy kuvassa --> talvivaloille ON pistoke ja pistokkeessa ON sähkö, ilman verhotankoa tms ei talvivaloja kuitenkaan ikkunaan saa ripustettua - hjälp!



Eli sopiiko tähän verhotanko, verholevy (varjolista) kiskoilla vai muu/mikä?

maanantai 5. marraskuuta 2012

Seinäpanelit

Ostohetkellä talon eteinen sekä portaikko yläkertaan oli kokonaisuudessaan paneloitu lakatulla karossipaneelilla. Remontin tuoksinassa osa paneeliseinistä on jouduttu purkamaan ja piakkoin alkaa olla aika korjata "tuhot" - revittyjen paneelien tilalle uutta paneelia.

Paneelien pintakäsittelystä olenkin jo kirjoitellut täällä,  täällä ja täällä. Lakkaukseen me sitten päädyttiin. Helpohkoa ja nopeaa? Nojoo.


Päästääksemme oikeanlaiseen lopputulokseen, lakkaus täytyy suorittaa kahteen kertaan ja vähän sutimista vielä seinässäkin. Uulan maaleihin nyt tottuneena, lakan hajut ovat melkoiset ja tärpätin kanssa pelaaminen suorastaan piinaavaa... Olenkin päätynyt teippaamaan pensselin ympärille tiiviisti muovipussin aina lakkaustauon ajaksi (ei toimi, jos hommien väliin jää viikko).

Paneeleita ei ole kauhean montaa kerrallaan pystynyt käsittelemään, sillä erityisiä tellinkejä en ole jaksanut lähteä erikseen tätä varten tekemään. Käytössä on ollut kahdet A-tikkaat ja niiden portaille saan 9 paneelia nätisti joka toiselle askelmalle kuivumaan, sullomalla menisi enemmänkin. Pari viikonloppua sitten sain pelastaa työkaverilta 140 cm leveän vanhan lipaston ja yhdessä parin pöydän kanssa se muodostaa nyt myös mainion lakkaustelineen. :)


Tuolla alla se uusivanha lipasto luuraa - kiitos Susanna vielä!
Nyt siis tulevat viikot sudin pintoja kuntoon ja Epun hommana on virittää valmiit paneelit seinään. Vähän on jo laitettu paikoilleenkin. :)

Ikkunaseinässä on kaikki paneelit uutta, vanha paneeli jää tuossa kuvassa tikapuiden taakse. 
Kohtuullisen hyvin saimme sävytetyllä lakalla värit mätsäämään - ei tuosta 100% loistava tullut, mutta tarpeeksi hyvä meille. Kunhan kaikki paneelit on seinissä, käyn vielä sutimassa lisää lakkaa sinne tänne, jotta päästään vähän epätasaisempaan jälkeen ja lähemmäksi alkuperäistä. Vanhat paneelit ovat todella oksaista tavaraa sekä tietenkin käytössä vähän kuluneetkin - luotamme siihen, että Remppajarru kantaa tältä osin sisustuksellisen vastuunsa lähivuosina.

Tapetteja seinään!

Edellisenä viikonloppuna piipahti isäni alias Tapettimestari kylässä ja tapetoi yläkerran seinistä puolet - makuuhuoneen puolikkaan. Minun oli tarkoitus roikkua kyljessä kiinni ja imeä osaamista/taitoa/tietoa minkä kerkiä, mutta ei se sitten ihan niin mennyt. Remppajarru piti huolen siitä, että ruokahuollon piti pelata ja viihteestäkin piti pitää huoli - huolimatta siitä, että Remppajarrun mummi oli paikalla, en minä kyllä kamalan paljon ylimääräisiä vapaahetkiä itselleni keksinyt. :)




Harmaapohjainen Lumikide-tapetti oli kyllä nappivalinta - yläkertaan tuli salamana kotoisampia tunnelma ja aivan kuin lämpötilakin olisi nousut pari astetta. :)

**

Nyt siis on puolet tapetoitu ja toinen puolikas seiniä vielä tapetoimatta - Tapettimestari on luvannut tulla lähiviikkoina uudestaan käymään. ;) Ehkäpä minä sitten työhuoneen seinät uskallan tapetoida itse...ehkä.

Remonttia ollaan edistetty taas kulunut viikko/viikonloppu. Lattiamateriaali on tilattu, portaikon ja eteisen paneleita lakattu ja osa laitettu paikoilleenkin jo. Eikä kukaan halua/jaksa/viitsi/ehdi miettiä yläkerran listoja. :D

Yläkerran muuri.

Viime viikolla kävi tuttu muurarimies/rappaaja ja hiertopinnoitti yläkerran muurin. Nätti tuli. :)


Meidän mietittäväksi jäi keksiä tuolle muurin alareunassa kulkevalle "kaulukselle" myös joku pinta, sillä se jää lattiapinnan yläpuolelle... Valetaanko päälle vähän betonia ja saadaan kaulukseen sileän pinnan lisäksi myös suora linja? Vai annetaanko olla vino ja tasoitetaan vain jollain? Ja maalia päälle?