tiistai 12. heinäkuuta 2011

Pihapuuhastelua.

Viime viikolla sain VIHDOINKIN viimeisenkin tiilen paikoilleen kaivonympärillä - sisäkehälle tarvitaan vielä pikkukiviä ennen kivituhkaa, mutta tämä näky tuntuu jo hyvältä - melkein valmis! :D ...ja hieno.


Eppu teki pyykkitelineelle betonista jalan ja käytti lopppuja (ja vähän enemmän) uuden kivimuurin rakenteluun autotallin luiskassa. 


Kauniilla ilmalla, hyvällä ruualla ja riittävällä juomamäärällä houkuteltiin viime viikonloppuna muutama ystävä taas auttelemaan pihahommissa. :D PALJON saivat aikaan, kaunis kiitos TAAS KERRAN! 

...ja meillä KAIKILLA oli nii-in mukavaa, oi jospa oisit ollut mukana...  ;)

Autotallin muurinreunus sai lisää multaa sekä nurmikonsiemenet. Siirsin siihen reunalle vielä pikkutalviota ajoluiskan toiselta puolelta... Tuo kasvi käsittääkseni leviää vauhdilla ja toivonkin sen syrjäyttävän pikkuhiljaa ns. rikkakasvit kokonaan kiviltä.Taloa kiertää nyt kauttaaltaan noin 30cm levyinen kasvivapaa alue eli kuitukangasta ja asennushiekkaa. Ajallaan tuohon asennushiekkaan asetellaan KAUNIISTI vielä kiviäkin (kuten alla)... ne kivet on vain keräiltävä ympäri tonttia tässä jossain välissä.


Multakasa pieneni viikonlopun aikana taas hienosti. Jos ei kiinnitä huomiota noihin rikkaruohoihin, voisi jo melkein nähdä mielikuvituksen avulla tässä kauniin ja tasaisen nurmikentän... :D


Pihan hiekka-alueet olen reunustanut tiilillä jo aikaisemmin ja seuraavaksi pitäisi karkeamman sorahiekan päälle levittää kivituhka. Yhden talven aikana tuo kuulemma painuu ja asettuu kunnolla paikoilleen eikä enää kulkeudu jaloissa sisälle - nähtäväksi jää...


2 kommenttia:

  1. Hmmm..meillä olisi myös tarve tuollaiselle kivetykselle talon viereen. Nyt "kaiken maailman" kasvit yrittävät valloittaa elintilaa liian läheltä taloa.

    VastaaPoista
  2. Kun ostettiin tämä talo, tuossa autotallin ovien vieressä kasvoi melkein talonkokoinen koivu... kukat ja muut kasvit EI kuulu talon viereen.

    http://karhusuo.blogspot.com/2010/03/tupatarkastusta-ja-puun-kaato.html

    VastaaPoista