perjantai 23. syyskuuta 2011

Kuntalaisaloite.


Gumbölen omakotiyhdistys on saanut Markku Luodolta (Karhusuon Koulun Johtokunnan ja VaNe:n jäsen) hälyttävän viestin alueemme koulujen tulevaisuudesta. Nupuriin suunniteltu koulutontti on uhan alla, kun maanomistajat haluavat kaavoittaa alueelle mahdollisimman paljon asuntoja (=tuottoa). Näin kaavassa kauan ollut koulutontti Nupurintien varressa on uhattuna. Lisätietoja ja karttoja on Markun blogissa täällä. Asiasta enemmän tietävät ovat valaisseet, että käytännössä tämä koskisi meidän muksua silloin, kun on aika siirtyä yläasteelle...

Itse olen käynyt jo tekemässä kaupungille ns. kuntalaisaloitteen ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille, joita asia koskee. Aloitteen voi tehdä täällä.

Hyödynsin Markun antamaa valmista tekstiä hieman muokattuna, lisäsin siihen mm. terveiset meidän perheeltä: "Vaadimme, että ns. Nupurinkallion (alue: 640700) asemakaavan valmistelussa ei poiketa Espoon pohjoisosien yleiskaavan mukaisista yleisten palveluiden alueen (PY) -luokituksista ns. Nupurin koulutontin kohdalla Nupurintien ja Brobackantien risteyksessä. Lisäksi vaadimme, asemakaava tulee em. alueen osalta laatia siten, että se mahdollisimman hyvin tukee Nupurin päiväkodin laajennuksen, kunnollisen urheilukentän ja keskikokoisen tai jopa ison koulun rakentamista alueelle sekä lasten turvallista koulutietä alueelle.

Vaatimuksen perusteluina todetaan, että alueen koulujen (Nuuksion ja Karhusuon koulut) kapasiteetti riittää Espoon 2010 väestötilastojen mukaan enää alle puolelle alueen 7-12 vuotiaista lapsista. Lisäksi alueelle on juuri tulossa voimaan uutta asemakaavoitusta sen verran, että 7-12 vuotiaiden määrä alueella voi kasvaa 260-360 lapsella jo muutamassa vuodessa. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti