maanantai 17. syyskuuta 2012

Ratkaisu takan ongelmiin!

Olen varmaan ennenkin maininnut, kuinka emme ole saaneet meidän hienoa uutta leivinuunitakkaa toimimaan kunnolla. Huolimatta siitä, että aikaisemmin talossa ollut puuhella toimi suht moitteettomasti ja että hormit on slammattu ja että piippuun olemme laittaneet hatun päälle, takassa ei vetoa ole ollut nimeksikään ja ärsyttävimmillään se on pölläyttänyt savuja sisään säännöllisen epäsäännöllisesti... Kaikki vippaskonstit on kokeiltu, takkatoimittajakin jo kirottu ja viimeisenä oljenkortena takkaimuri piipun päälle ostettu (odottaa asennusta)...

NO. Nyt viikonloppuna Eppu kävi putsaamaan kellarin ilmanvaihtohormia. Siinä sitten alkoi ihmettelemään suoraan ilmanvaihtohormin alapuolella lähellä lattiaa olevaa aukkoa... Mietti, että miksi se hormi lähtee ensin noin 40cm vaakasuoraan ja vasta sitten ylöspäin - ei voi olla siis samasta hormista kyse. *rattaat päässä pyörii* Reippaana miehenä hän kävi katolla, pudotti takan hormiin narun ja kappas vain, se naru löysi tiensä tuohon nimenomaiseen mysteeriaukkoon! Eli mitähäh!??


Aikanaan olemme teettäneet hormikartoituksen koko piipulle ja sen perusteella piippujen slammauksen yhteydessä muuranneet takan hormin alhaalta umpeen - näin siis me luultiin. Aikanaan onkin muurattu umpeen vanhan lämmityspannun hormi eikä takan hormia )lämmityspannun hormista tulee tulevaisuudessa yläkerran ilmanvaihtohormi). Voi aaargh kuinka monimutkaista tästäkin hommasta tuli - amatöörin ei näköjään sitten kuitenkaan kannattaisi ammattilaisiin luottaa...


Ei varmaan mikään ihme siis ettei takka keskikerroksessa ole oikein vetänyt, kun se on saanut varmaan ihan tarpeeksi ilmaa sieltä kellarin kautta. Nyt muurattiin se viimeinenkin avoin reikä ja sytyteltiin koetulet - se TOIMII sittenkin! :D3 kommenttia:

 1. Sepäs se, kun näistä mistään ei tiedä ennen kuin konkreettisesti itse törmää ja selvittää pala palalta ja huomaa, että "ammattilaiset" ovat tehneet vain jotain sinne päin ja lähteneet tyytyväisinä kotiin.
  Mutta on varmasti nyt aivan ihanaa kun takka toimii, eikä savuta! :)

  VastaaPoista
 2. On se vain niin hienoa, kun takka toimii. Ei tarvitse jännittää silmä kovana todennäköisä savuhaittoja ja kaikenlisäksi sinne voi lisätä puitakin, vaikka pientä liekkiä on vielä näkyvissä edellisestä pesällisestä!!! Luksusta. :)

  VastaaPoista
 3. Niin. Nämä ammattilaiset. Meidän koti-insinööri kiukutteli aika tavalla, kun piti ammattilainen tilata maalämpöpunpun sähkön asennukseen ja kolme johtoa piti laittaa ja niistäkin oli ammattilaiselta mennyt kolme väärin päin. Salaa sitten itte korjaamaan ja sai maksaa sen parisataa kuitenkin sähkärin käynnistä. Tämä vaan yksi pieni esimerkki kaikista ammattimaisista tempuista, maalämpöpumpun putkien kohtalo onkin teille jo tuttu. Jummijammi, kun sitä jotenkin luulee, että sellaista ylempää tietoa olis tyypeillä, jotka ottaa erikoisalansa hommistansa 60 euroa tunti tai enemmän...mutta ei, kun oltiin vaan töissä. Onnea toimivalle takalle!

  VastaaPoista