torstai 2. huhtikuuta 2015

Ulkoportaiden kaiteet

Yksi ihastuttavimmista asioista tämän talon omistamisessa on ollut ulkoportaat. Ne on rujot ja karut, maalipinta lohkeillut eikä ne varmaan ihan suorassakaan ole enää hetkeen olleet. Portailla ollaan istuttu ja nautittu kahveja ennen kuin ollaan saatu pihaan raivattuaan edes kahvipöydän mentävä aukko ja myöhemmin Remppajarrujen syntymän myötä portailla on ensin rintaruokittu ja myöhemmin syöty porukalla välipaloja. (sydän tähän) Salaojaremontin aikanakin taistelin vanhanaikaisten betoniportaideni puolesta enkä ole antanut Insinöörin edes suoristaa tuota alapystyä.


Talomme rakenteellisten muutosten myötä ja niiden pakottaman rakennusluvan myötä, meille on tulossa tänä kesänä lopputarkastus ja sen tulevan tarkastuksen myötä taas olemme vastaavalta mestarilta saaneet listan vielä tekemättömistä töistä. Vastaava mestari tässä siis ennakoi asioita, joista tarkastaja saattaa mainita. Ei mitään kriittistä, mutta...rasittavaa? :)


Ulkoportaiden originaalit kaiteet tulevat nyt siis saamaan lisää metallia kylkeensä, sillä ne eivät millään muotoa ole nykypäivän standardien mukaiset. Kuulemani mukaan välipienojen väli ei saa olla suurempi kuin 9,5cm ja nyt etsiskelläänkin tyyliin sopivia referenssikuvia internetin ihmeellisestä maailmasta. Pähkäilen vielä pari viikkoa tulevaa mallia ja saa toki ehdottaakin, jos ideoita on! 

Tällä hetkellä olen päätymässä samanlaiseen kaiteeseen, kuin mitä Laurakaisan talossa on. Toisena vahvana kaidemallina vielä kulkee mukana naapuritalon kaide blogista Hyvä siitä tulee.

1 kommentti:

  1. Välillä on paikallaan että tulee joku ulkopuolinen paine saattaa asioita valmiiksi, mutta kun ei sitä aikaa olisi (tai tarmoa, tai rahaa, tai...)

    Meidänkin ulkoportaat kaiteineen ovat olleet maalauksen tarpeessa pitkään ja vaiheessakin nyt kohta jo vuoden päivät tai enemmänkin vähän riippuen miten laskee... Kaidemallina muuten tuo jälkimmäinen vaihtoehto, pienamateriaalina rakennusteräs (tulee olemaan todellinen riesa hinkata vanha maali pois epätasaisesta pinnasta...). Molemmat vaihtoehdot kyllä ovat tyylikkäät.

    VastaaPoista