lauantai 30. tammikuuta 2010

Raksamessuja ja purkamista.

Tänään haettiin potkua Raksamessuilta Vantaan Myyrhallista. Neljä tuntia siellä meni ammattilaisten kanssa keskustellessa sekä tarjouspyyntöjä jättäessä eri toimittajille. Maalämpöpumppujen edustajiakin taisi paikalla olla ainakin... sata? Taidettiin jutella jokaisen kanssa... :) Älyttämän hyvä tapahtuma meidän remonttiuntuvikkojen kannalta, sillä niin monta ilmaista neuvoakin saatiin (kiitos) sekä taidettiin säästää jonkun verran aikaa, kun nämä toimittajat löytyivät näppärästi yhdesta paikkaa eikä niiden perässä tarvinnut ympäri kaupunkia ajella.

Messujen top 5 meidän näkökulmasta:
1) IKI kiuaksen KIVI-IKI --> meille!!!!
2) Hormin "slammaus" - eli käsittääksemme hormin tiivistäminen ilman putkia.
3) Kivat retrohenkiset valokatkaisijat Schneiderilta.
4) Uponorin myyntimies - ei välttämättä olla vielä päätöstä toimittajan suhteen tehty, mutta tämä myyntimies oli hyvä tyyppi!
5) Puustelli, jos me voitetaan se messuarvonta ja 10.000 euroa keittiöremonttiin.

***

Messujen jälkeen ajelimme metrilakun voimin talolle ja Eppu sai tehdä taas lumitöitä. Yläkerran seinät saivat kyytiä ja nyt on sinne rakennetut kaksi huonetta yhdistetty komeroiden kohdalta. Ihmeen monta naulaa yhteen laudanpätkään onnistutaan laittamaan...Minä keräilin seiniltä vanhoja nuppineuloja. Ei taida olla ensimmäinen kerta kun ihmettelen, kuinka "ennenvanhaan" on perustavaroistakin onnistuttu tekemään niin kauniita!Jossain välissä purkutöitä huolestuttiin. Eihän ne Tekniikan Maailman asiantuntijat nyt meillekin tule, kun noista seinistä löytyi tuppeensahattua lautaa? Ihan oikeesti ne on ollut täällä jo ennen talokauppoja!


Yllätyksiäkin mahtui purkuhommiin, luonnollisesti. Nähtävästi joskus 70-luvulla eristetyn keskenjääneen vessakomeron seinässä oli jännittävän väristä villaa - kuvassa olevat tummat raidat ovat juuri lautojen väleissä, laudat kuitenkin olivat täysin puhtaat ja tuo villakin ihan kuivaa. Toivottavasti tuo ei ole jotain, mistä suurempia ongelmia syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti