torstai 28. tammikuuta 2010

Stadista maalle

Julkaistu rintamamiestalo.fi sivustolla 12.1.2010:

"Vähän kärjistäen tuli tuo otsikko laitettua. :) Tosin, kyllähän me (Sanna ja Eppu) tällä hetkellä Helsingin keskustassa vielä asutaan ja yleiskaava-alueelle muutetaan, mutta ei tulevalla asuinalueellamme sentään lehmät laidunna ihan naapurissa!

Speksit meidän projektille ovat seuraavanlaiset - pistetään yhteen pariskunta (ikää meillä on +/- 35 vuotta, molemmat ikänsä kerrostaloissa asuneita) ja 1953 vuoden alkuperäiskunnossa (hiukan huonossa) oleva rintamamiestalo Espoosta. Kiinnostuksemme heräsi netti-ilmoituksen perusteella, kirjoittelimme hetken ja sovimme tapaamisen. Tapahtui ihastus (toivottavasti molemminpuolinen) ja jännittävän joulunajan jälkeen tarjouksemme on nyt hyväksytty. Teemme talomme (ja pankin) kanssa sopimuksen yhteisestä elämästä virallisesti viikon sisällä.

Vaikka työkalut sopivat molempien käteen ihan hyvin, onhan tämä tuleva purku/rakentelu hiukan pelottavaa. Olemme kerrostalohuoneistoissa ja muiden taloissa harjoitelleet kaikenlaista nikkarointia, mutta kokonaisen talon läpikäyminen on meille uutta ja ihmeellistä. Työlistallamme onkin ensimmäisenä kokeneen rakennusmestarin "kiinnittäminen" projektiin mukaan ja sen jälkeen seuraavassa kohdassa lukee "purkamista"... Paljon on oppimista ja luultavasti paljon myös ärräpäitä edessä, mutta omaa kotiahan tässä laitetaan kuntoon! Eiköhän me selvitä. :)


Syitä tulla julkisuuteen: perhe ja suku etäämmällä seuraa uurastustamme näin virtuaalisesti (äiti lähetä rahaa), ehkä näin työkaverit pääsevät kuulemasta ihan kaikkia remonttihöpinöitä ja toivomme myös saavamme kiperissä tilanteissa tältä yhteisöltä vinkkiä/vihjettä/kokemuksen painavaa sanaa - joskus myös pelkkä sympatia varmaan riittää.


Alkupaniikissa vielä, miehenkin puolesta, Sanna."


Kaupat talosta tehtiin 18.1.2010 maanantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti