sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Avautuminen... ja vähän muutakin.

Tässä muutamana kirpeänä pakkaspäivänä olen bussia odotellessa ja paleltuneena miettinyt tämän talon oston järkevyyttä... Sen sijaan, että työmatka kestäisi Helsingin sisällä noin 20 minuuttia yhdellä linja-autolla, käytän nyt työmatkaani bussi-juna-bussi yhdistelmään 1,25 - 2 tuntia!!! Aaaaargh!

 
Eppu lohdutti kun marisin tästä matkaongelmasta ja kehotti tulostamaan vähän ajankohtaisemmat aikataulut netistä - tällä vuoden 1972 aikataululla ei kuulemma enää kannata yrittää... :) Ehkä tämä tästä taas iloksi muuttuu! 


Vanha liesi on saanut uuden tehtävän lämmittämisen lisäksi - kovilla pakkasilla olemme nyt keittäneet vettä (niin hienoa) ja juoneet purkamisen välillä glögiä lämpimiksemme.


Purkamista, purkamista ja purkamistahan tämä vielä on - pelkästään ja ainoastaan. Nauloja ollaan kerätty jo muutama ämpärillinen purkulaudoista irti ja odottelemme ensi viikonloppuna luoksemme saapuvaa magneettia, "naulojenkerääjää", erittäin innokkaasti. Epun kanssa epäillään, että tämän talon rakentajalla on ollut joku paljousalennus-diili naulatehtailijan kanssa - tähän taloon nauloja on varmaan käytetty yhden naulatehtaan vuosituotannon verran... Esimerkkinä tässä yksi lattialevy, jossa nauloja kymmenen sentin välein. Ihan hullua.


Loppukevennykseksi tällä kertaa kuva meidän tulevasta "tee-se-itse" taideteoksesta. Tälle on ajateltu paikka jo Epun kellarin rokkihuoneesta. :) Me lähdetään tästä taas purkamaan!


1 kommentti:

  1. Nauloja kyllä meiltä löytyy kans. Ollaan kiukaassa poltettu purkulautoja ja niissä on just samalla tavalla nauloja. Yleensä lankun päässä n 10 naulaa/pää! Ihan hullua kyllä! Kiukaan pesä lämmittämisen jälkeen aina täynnä rautaromua.

    Työmatkoista sen verran, että nopeuttaa paljon, jos Eppu vie sut asemalle lähtiessään. Näin mä säästin paljon aikaa Katajanokalle matkustaessani. Ja 28 pitäis viimeinkin tihentää vuorojaan Leppävaaraan, joka ainakin pari vuotta sitten oli nopein reitti keskustaan. On ollut myös keskustelua, että joku juna ajaisi nopeammin Espoon keskuksesta Helsinkiin, kun nyt ne taitaa jokainen pysähtyä jokaisella asemalla välillä Espoon keskus-Leppävaara. Toivottavasti nämä muutokset tulevat pian ja nopeuttavat liikkumista, mutta kaukanahan se keskusta on, joten ei sinne ihan nopeasti pääse mitenkään... Mut Nuuksion ladut ja metsät alkavat heti vierestä ja meidän takametsä on myös tosi ihana:)

    VastaaPoista