torstai 4. helmikuuta 2010

Nuohoojat kylässä.

Eppu tapasi tänään nuohoojat - kaksi miestä, joista toinen taita olla hiukan hullu... Katolla on valehtelematta yli metri lunta ja sinne se kiipesi!!! Toisella nuohoojalla oli edes jonkunlainen tolkku päässä ja se pysytteli sisätiloissa koko touhun ajan. ;)

Piippu ja hormi ovat ihan hyvässä kunnossa, kaiken kaikkiaan meillä on kahdeksan hormia - vissiin siis neljä tulisijaa ja neljä ilmanvaihtoa varten. Slammaus on nuohoojienkin mielestä kuitenkin hyvä tehdä. Saimme lausuntoon myös merkinnän: "muurattu täydellä tiilellä, myös hormien välit". Mahtaa olla hyvä asia tämä, kun ihan erikseen mainittiin?

Pientä päänvaivaa aiheuttaa nyt tuo meidän keittiössä (tuleva työhuone) oleva puuliesi. Luultiin, että se on huonossakin kunnossa ja oltiin jo ajateltu sen myymistä hintaan "kuka vain tulee sen hakemaan". Nuohoojilla oli kuitenkin eri mielipide ja me taidetaan heidän mielestä taas olla hulluja, jos me tuosta luovutaan...


Enpä tiedä. Leivinuunista tässä ollaan haaveiltu ja kaksi isoa tulipesää samassa kerroksessa on ehkä liikaa. Huoh.

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti keksitte puuliedelle käyttöä! Voi olla joskus tosi kiva, mutta onhan vähän hankala kaikkea säilyttää. Jos luovutte, niin Irmeli ja Lasse varmaan mielellään vastaanottavat sen:)

  VastaaPoista
 2. Niin kiva, että kirjoitatte blogia ja päästään näin osalliseksi teidän projektiinne:) Tervetuloa Karhusuolle! Kesällä ollaan sitten naapureita ja voidaan metsän kautta tulla moikkaamaan teitä.
  Kannattaa muuten katsoa voiko Suomen omakotiliitto auttaa teitä remonttiasioissa. Heillä on joitain oppaita ja opastusta, joten kannattaa katsastaa.
  Innolla odotan projektin kehittymistä:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä Maikku. Uuni on vielä mietinnän alla, tällä hetkellä se lämmittää taloa uskollisesti joka ikinen päivä - ainut tuon ongelma on sen varaamattomuus...

  VastaaPoista
 4. On se vaan niin kaunis *huoh*, ei tuosta henno luopua. Pitäkää se! Kiva fiilistellä teidän projektia blogin kautta.

  VastaaPoista
 5. Ette te voi tuota uunia hävittää, se kyllä kuuluu sinne... Entisöikää se vaikka osaksi kesäkeittiötä? Kiva lukea tätä blogia, ja hyvä että suklaat maistui ;o)

  VastaaPoista
 6. Kiva lukea teidän remontin edistymisestä, itsekin rintsikassa asuvana ja jatkuvan remonttihässäkän keskellä asuvana. Älkää hävittäkö hellaa! Meillä on vastaremontoidussa keittiössä aivan samanlainen. Olemme täyttäneet vesisäiliön varaavilla tiileillä ja hella antaa aika kivasti lämpöä keittiöön.

  VastaaPoista