maanantai 24. toukokuuta 2010

HUPS!

Kuinka tässä onkaan näin pitkä aika vierähtänyt viimeisestä päivityksestä? Ovat lämpimät kesäsäät vieneet meidän näköjään mennessään... :) Grillattu on paljon, "kasvimaalla" (se istutuslaatikko + pari purnukkaa) istutukset ovat jo mallillaan, pihalta on löytynyt kaikenkaikkiaan neljä omenapuuta sekä useita herukkapuskia sieltä täältä, raparperia kasvaa kahdessa paikkaa ja ensimmäisen kerran ollaan myös leikattu nurmikko (= se vihreä aluskasvillisuus, jossa mukana lähes kaikkea muuta kuin nurmikkoa).

Purkaminen on talolla hidastunut ja olemme siirtyneet vaiheeseen "purut takaisin oikeille paikoilleen". Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että samalla kun Eppu rälläköi vanhoja patteri- ja viemäriputkia poikki availlaan lattialautoja sieltä täältä ja laitetaan lisää purua painuneiden purujen kaveriksi. Tällä meiningillä ollaan pian käyty koko yläkerta läpi sekä keskikerroksestakin jo eteinen sekä tuleva työhuone. Pian päästään vaiheeseen "ei vessaa - ei vettä"! :) Ollaan tässä mietitty vessattoman kauden apuriksi joko halpaa Motonetin kemiallista vessaa tai sitten ihan perinteistä metsäriukua... Eikä kannata kommentoida naapurisovusta mitään - naapurin setä se meille sitä riukua ensimmäisenä ehdottikin!!! :D

Rakennuslupia odotellaan vieläkin ja viimeisimmän tiedon mukaan seuraava käsittelyaika on tämän kuun lopussa. Täytyy kyllä sanoa, että olemme hiukan turhautuneita kaikkeen tähän paperisotaan ja kaikenlisäksi Rakennusvalvonnassa eri ihmiset näyttävät olevat vähän eri mieltä mihin niitä lupia aina tarvitaankaan... Aaaargh!

Yksi asia, mihin ei rakennuslupaa tarvita on salaojat ja niiden kaivaminen alkaakin meillä kesäkuun toisella viikolla. Ollaan otettu kahdeksi viikoksi töistä lomaakin, sillä suunnitelma on olla apumiehinä ja kuuleman mukaan myös ilta- ja yövuorolaisia. Salaojien kanssa laitetaan paikoilleen myös sadevesien ohjauksia sekä muokataan tätä meidän tonttia järkevämpään muotoon. Muun muassa keskellä pihaa kulkeva avo-oja laitetaan salaojaputkelle ja saadaan joskus tulevaisuudessa siihen mukavaa tasaisempaa nurmikenttää - (isojen) poikien pitää kuulemma päästä pelaamaan futista siihen.

Seuraava suuri ponnistelu ennen noita sala-ojia on tulevan viikonlopun muutto. Viikonlopun aikana siirrämme suurimman huonekalut sekä ison osan laatikoihin pakattuja kirjoja ja astioita jo talolle. Maanantaina siirtyy sitten vielä aktiivisessa käytössä olevat vaatteet ja vähän muutakin arjessa välttämätöntä tavaraa 32 neliön yksiöön Kallioon. :) Saattaa kuulostaa melkoisen vähältä neliömäärältä kahdelle aikuiselle, mutta tässä samassa osoitteessa olemme jo asuneet yhdessä (ja suht sovussa) aikaisemminkin kolme vuotta! Kallion asunnossa onnistuu kesän ajan muun muassa vaatehuolto (pyykkikone), nukkuminen sekä peseytyminen halvemmalla kuin vielä tämän hetkisessä Töölön asunnossa.

Kuvia tulee taas seuraavan päivitykseen - kamera on jäänyt talolle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti