maanantai 2. elokuuta 2010

1. kerroksen kantavat palkit paikoilleen.

HIP HEI!

Viikonlopun uurastuksen jälkeen on keskikerroksen kantavat palkit paikoillaan ja niiden alta vanhat seinät purettu! Niin mahtava fiilis, kun vihdoin tapahtuu jotain näkyvää, eikä pelkkää "pohjatyötä ja purkua".

**

Työ alkoi tietenkin katon tukemisella - sen jälkeen kaatui harkkoseinä (ent. palomuuri) vanhan vessan ja vanhan keittiön väliltä. Yläkerran lattiaa joutui purkamaan jonkun veran sekä siirtämään puruja pois tieltä hetkeksi.


Meitä kun on vain kaksi ihmistä säännöllisesti "tontilla", joudumme aina välillä keksimään luoviakin ratkaisuja lisäkäsien puutteessa. Tässä tapauksessa levyhissi kantoi jonkunverran painoa alapuolelta ja yläpuolelta kattopalkkeihin viritetyt liinat huolehtivat pääasiallisesti palkin nostotyöstä.

Rakennesuunnitelman mukaan yhteennaulattu kaksi kertopuupalkkia (3000*300*100) mahtui juuri rakenteessa olleen kahden samansuuntaisen puun väliin ja loppujen lopuksi palkistä jäi näkyviin vain noin 15 cm!
Sama homma toteutettiin piipun toiselle puolelle, jossa avattiin uuden keittiön ja olohuoneen välinen seinä. Ensimmäisestä palkista oppineena, homma sujui noin 3 tuntia edellistä nopaemmin. :)

**

Vielä on vähän viimeistelyhommia näiden palkkien suhteen tehtävä, mutta periaatteessa homma hoidettu. Näistä rakenteellisista muutoksista 3/4 suurista puupalkeista on nyt asennettu - puupalkeista enää on edessä kaikkein vaikein, eli noin 6 metrisen (painoa "tuhat kiloa") palkin nostaminen yläkertaan ja siellä asennus pariin metriin...

Talon omistajat kun sattuu olemaan "persjalkaisista suvuista" (= lyhyitä), on tässä kohtaa mietittävä ulkopuolisia apujoukkoja. :) Koska pääsisit auttamaan?

5 kommenttia:

 1. Nyt vasta löysin tämän teidän blogin ja tietty loman jälkeen ekan työpäivän kunniaksi piti lukea kaikki tekstit putkeen :D Mielenkiintoinen projekti teillä ja hattua nostan sille, kuinka paljon olette jo saaneet aikaan. Saiskos tulla piipahtamaan Talolla joku päivä?
  t. Rita

  VastaaPoista
 2. Talolla saa pipahtaa koska vain! :) Olisi ihana nähdä!

  Kannattaa ilmoittaa tulostaan tietenkin etukäteen, että ollaan paikalla (toisen kodin nimi on krauta+motonet+hongkong+bauhaus)... Ja lapsillehan tuo paikka on vielä suht vaarallinen - varoitus!

  VastaaPoista
 3. yhden talon rempanneena (melkein valmis... ) Voisin vaikka tullakkin nostamaan avuksi tuota palkkia... :D

  terveisin JouniV Rintamamiestalo foorumilta..

  VastaaPoista
 4. Kiitos JouniV tarjouksesta - tuo murheenkryyni palkki nousi maanantaina ystävän avustuksella kattotuolien päälle. Kyllä meillä projektia riittää - pitäisiköhän pitää talkoot vielä ennen talvea? :)

  VastaaPoista
 5. Jos muuten haluatte tulla katsomaan mitä Latokaskessa on tehty 2½ vuodessa, niin saa myös tulla.. on muuten oikeasti mukava lukea kun joku jaksaa vähän dokumentoida myös mitä tapahtuu. itse jaksoin ensimmäiset 9kk tai jotain. www.picasaweb.google.com/virkkunen.jouni

  VastaaPoista