sunnuntai 29. elokuuta 2010

Sähkövalo kattoon ja paljon muuta!

Viime viikkona on saatu aikaan paljon pieniä edistysaskelia.  Työhuoneen ja uuden vessan välille on noussut uusi väliseinä - koolaukset ja ovenkarmi on paikoillaan ja kipsilevyt saatiin eilen illalla viritettyä huoneen puolelle. Insinöörikin ehkä oppi, ettei kipsilevyn mittojen kanssa kannata olla niin kamalan tarkka vaan mieluummin asennetaan hiukan vajaamittaisia helpommin ja nopeammin kuin tarkalleen jämptejä paloja. :)Eilisen sähkötyöurakan ansiosta meillä on työhuoneessa nyt kattovalo, joka toimii katkaisijasta! Aika ihanaa vai mitä! :) Tokia sähköputkia vedettiin jo muuallekin taloon - työhuoneessa on yhdessä nurkassa jo kaksi toimivaa pistokettakin.

Älytön määrä asioita tämmöisessä talon sähköityksessäkin on tehtävänä. Yhden huoneen läpi kulkee valtava määrä johtoja ja kaikille on erikseen määriteltyjä kokrkeuksia ja paikkoja - angsteja aiheutti muun muassa tulevan lattialämmityksen termostaatit, joiden määrätty paikka on, kuinka muuten, keskellä ehjää seinää 150 sentin korkeudella. Älytöntä!!! Kellarista löytyy myös jo väliaikainen sähkökeskus. Onneksi on osaava sähköteknikko perheessä - kiitos Pera jo nyt tässä vaiheessa!


Ylimmän kerroksen katon eristäminenkin etenee. Tällä hetkellä sahataan tuuletus reikiä seinään ja niitataan ötökkäverkkoja reikien tukkeeksi. Huolimatta siitä, että meillä koko talossa on lappeet laudattu umpeen, jo ensimmäisestä reiästä löytyi kaikkiaan kolme pientä ampiaispesää!Leivinuunia varten muurattiin hiukan pohjia - näiden palkkien väli täytetään lecasoralla ja siihen päälle muurataan vielä betonista noin 15 cm paksu laatta.


**

Tilattiin ekovillalevyjä suoraan Ekovillan tehtaalta (erinomainen palvelu) ja ne saapuvat meille joko keskiviikkona tai torstaina. Levyillä saamme eristettyä näppärästi (toivottavasti) tämän yhden huoneen sekä viereisen kylpyhuoneen. Tarkoitus on laittaa kipsilevyt vielä huoneen eristyksen päälle ja lattiaan - tämä kaikki toivon mukaan ensi viikonlopun aikana - ja näin saada valmiiksi ensimmäinen enimmältä pölyltä suojassa oleva asuttava huone meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti