sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Yleisön pyynnöstä.

Yleisön pyynnöstä ja lievän painostuksen alla laitan muutaman kuvan talon nykytilasta. :)

Yläkerta:
 

 

Keskikerros:
 


Kellari:
 

  

 

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Avautuminen... ja vähän muutakin.

Tässä muutamana kirpeänä pakkaspäivänä olen bussia odotellessa ja paleltuneena miettinyt tämän talon oston järkevyyttä... Sen sijaan, että työmatka kestäisi Helsingin sisällä noin 20 minuuttia yhdellä linja-autolla, käytän nyt työmatkaani bussi-juna-bussi yhdistelmään 1,25 - 2 tuntia!!! Aaaaargh!

 
Eppu lohdutti kun marisin tästä matkaongelmasta ja kehotti tulostamaan vähän ajankohtaisemmat aikataulut netistä - tällä vuoden 1972 aikataululla ei kuulemma enää kannata yrittää... :) Ehkä tämä tästä taas iloksi muuttuu! 


Vanha liesi on saanut uuden tehtävän lämmittämisen lisäksi - kovilla pakkasilla olemme nyt keittäneet vettä (niin hienoa) ja juoneet purkamisen välillä glögiä lämpimiksemme.


Purkamista, purkamista ja purkamistahan tämä vielä on - pelkästään ja ainoastaan. Nauloja ollaan kerätty jo muutama ämpärillinen purkulaudoista irti ja odottelemme ensi viikonloppuna luoksemme saapuvaa magneettia, "naulojenkerääjää", erittäin innokkaasti. Epun kanssa epäillään, että tämän talon rakentajalla on ollut joku paljousalennus-diili naulatehtailijan kanssa - tähän taloon nauloja on varmaan käytetty yhden naulatehtaan vuosituotannon verran... Esimerkkinä tässä yksi lattialevy, jossa nauloja kymmenen sentin välein. Ihan hullua.


Loppukevennykseksi tällä kertaa kuva meidän tulevasta "tee-se-itse" taideteoksesta. Tälle on ajateltu paikka jo Epun kellarin rokkihuoneesta. :) Me lähdetään tästä taas purkamaan!


torstai 18. helmikuuta 2010

Talo tuntuu omalta.

Jännä, miten muutamassa viikossa talossa tuntuu olo jo ihan omalta. Talo ei myöskään ole enää talo vain Talo, isolla T:llä.  Talolle on muodostumassa persoona ja meillä tunneside Taloon. :)



Purkaminen jatkuu, mutta samalla mietimme mitä kaikkea alkuperäistä säästämme ja minkälaisia tarinoita vanhoista esineistä ja materiaaleista tulemme myöhemmin vieraille kertomaan. Minä vauhdikkaan mielikuvitukseni kanssa mietin myös sitä, millaisia tarinoita seinät kertoisivat menneestä jos osaisivat. Lattian päällysteessä oli hassusti tehty paikkaustyötä ja tuumailimme pitkään, mikä logiikka sellaisenkin työn takana piilee. Ei varmaan mikään ihmeellinen, mutta onhan tällainen ajatusleikki hauskaa!

Alla olevan kuvan tilkkutyölle (keskikerroksen väliseinä) perustelu löydettiin, kun vähän pidemmälle purkutöitä tehtiin - betonitahrojen perusteella lautoja on ensin käytetty perustusten valutöissä muottina ja myöhemmin muotit on purettu ja käytetty sisäseinien rakentamiseen. Muotit ovat vaatineet määrämitat ja soveltaen niistä pituuksista onnistui myös seinä.



Emme muutamaan päivään ole päässeet Talolle töiden jälkeen ja huoli on ollut kova - miten Talo nyt siellä pärjäilee ilmen meitä? Varmaan ihan hyvin, onhan se pärjäillyt ennen meitäkin yli 50 vuotta jo! :D

perjantai 12. helmikuuta 2010

Yllätys.

Minä olin työmatkalla Saksassa viikonlopun yli ja sillä välin Eppu aloitti saunan purkamisen. Remontin ensimmäinen yllätys koettiin, kun saunan paneelien alta löytyi vanha, se PALANUT sauna! Yllätys siis ei ollut se, että talossa oli joskus sauna palanut vaan se, ettei sitä palanutta saunaa oltu purettu uuden rakentamisen alta pois! Melkoista rakentamista...



Alla muutamia kuvia löydöistä. Täällä on elänyt aatteen mies ennen meitä!

 

  

  


torstai 4. helmikuuta 2010

Nuohoojat kylässä.

Eppu tapasi tänään nuohoojat - kaksi miestä, joista toinen taita olla hiukan hullu... Katolla on valehtelematta yli metri lunta ja sinne se kiipesi!!! Toisella nuohoojalla oli edes jonkunlainen tolkku päässä ja se pysytteli sisätiloissa koko touhun ajan. ;)

Piippu ja hormi ovat ihan hyvässä kunnossa, kaiken kaikkiaan meillä on kahdeksan hormia - vissiin siis neljä tulisijaa ja neljä ilmanvaihtoa varten. Slammaus on nuohoojienkin mielestä kuitenkin hyvä tehdä. Saimme lausuntoon myös merkinnän: "muurattu täydellä tiilellä, myös hormien välit". Mahtaa olla hyvä asia tämä, kun ihan erikseen mainittiin?

Pientä päänvaivaa aiheuttaa nyt tuo meidän keittiössä (tuleva työhuone) oleva puuliesi. Luultiin, että se on huonossakin kunnossa ja oltiin jo ajateltu sen myymistä hintaan "kuka vain tulee sen hakemaan". Nuohoojilla oli kuitenkin eri mielipide ja me taidetaan heidän mielestä taas olla hulluja, jos me tuosta luovutaan...


Enpä tiedä. Leivinuunista tässä ollaan haaveiltu ja kaksi isoa tulipesää samassa kerroksessa on ehkä liikaa. Huoh.

keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Remonttiapulainen.

Eilen hankittiin remonttiin lisäapua. :) Ja hurjan halpakin oli!