perjantai 25. helmikuuta 2011

Tuolipohdintaa...

Remontti (remontoijat) on pitänyt siestaa viimeiset kuukaudet - vauvan syntymän jälkeen on yläkerran kattoon kiinnitetty yhteensä 3 kpl Runkoleijonalevyä, keittiöön ostettu ja toimintakuntoon saatu yksi liesituuletin ja sille ovi sekä asennettu eteisen verran parkettia. :D

Noista VALTAVISTA edistysaskelista en ole edes vitsinä halunnut raportoida ja siksi blogissakin on ollut hiljaisempaa. Mieluumin kertoisin vaikka sen, että meidän pikkumies on pian kahden kuukauden ikäinen ja tänään neuvolassa punnittuna yli KUUSI KILOA!!! Pian se jo remontoi isukin kanssa ja saa "nuoremmuuttaan" tehdä kaikki raskaimmat hommat... ;)

**

Minä vietän päiviä vauvan kanssa ja ehdin siinä samalla vähän miettiä sisustusasioita viime vuotta enemmän - nyt vuorossa keittiön pöytä ja tuolit. Keittiön pöytä on huuto.netistä ostettu ja siihen mietimme nyt kuumeisesti tuoleja - mennäänkö vaatimattomimmilla pinnatuoleilla vaiko lähteäkö hiukan "vaikuttavampaan" tyyliin korkeaselkäisemmillä tuoleilla?


Kuvan etualalla valkoinen puutuoli on koeistunnassa ystäväperheeltä ja noita olisi tarjolla meille kuusi kappaletta. Maali on noissa vähän niinjanäin, mutta silti ihan hauskasti kulahtunut - näille ei pitäisi tehdä mitään ennen käyttöönottoa.

Pinnatuoleja tuli talon mukana suunnilleen 8, valkoisia ja punaisia - käytössä nuo ovat päivittäin vaikka ovatkin suht huonokuntoisia. Pinnatuoleissa olisi kuitenkin kova hiomis- ja maalaushomma, joissakin myös tarvetta uudelleenliimaukseen. Pinnatuolit ovat sen verran matalat suhteessa nykyajan pöydänkorkeuteen, että pöydänjaloista olisi sahattava pari senttiä ollakseen toimiva kombo.

***

Joistain sisustuslehdistä muistiin otettuja kuvia miellyttävistä ruokapöytä + tuoli -ratkaisuista:Molempi "LOOK" miellyttää ja onnistuisi jo olemassa olevalla pöydällä... VAIKEETA!

edit: Nyt asiaa vähän tuumanneena... ehkä nuo pinnatuolit on enemmän "meidännäköisiä"? Ja saataisiin taas jotain talon vanhaa tavaraakin käyttöön.

3 kommenttia:

 1. Hei,

  aivan mielettömän ihanat sävyt keittiössänne! Tykkään kovasti! Onko välitilan musta maalia? Kuinka toimii käytännössä? Keneltä on keittiökalusteet? Ehkäpä alan lukea vanhempia päivityksiä, sieltä varmaan löytyy vastuksia. :

  VastaaPoista
 2. Jatkan vieä,

  minusta matalat tuolit näyttävät keittiössänne paremmilta. Ihan pelkästään korkeuden perusteella arvioituna. Korkempien selkänojien noustessa noin paljon pöydän tason yli tulee vaikutelmasta levoton. Minun makuuni. Ja makujahan on monia. :)

  Mutta kerrassaan ihana keittiö! Onko kattoon tulossa alaslasku? Minusta tuollaisena puunvärisenä olisi hieno sävy!

  VastaaPoista
 3. No hei ja kiitos kehuista. :)

  Tuo keittiö on Iskun toimittama, vielä hiukan (!) kesken. Mallinimi keittiöllä on Virta ja puu on tammenvärinen. Musta välitila on tällä hetkellä maalattu, mutta siihen tulee aikanaan mustapohjainen tapetti ja siihen sitten lasi päälle. Mustalla maalilla vähän testattiin sitä, toimiiko noinkin radikaali väri tuossa (TOIMII) ja noiden mustien tapettien puskusaumojen pitäisi pysyä myös näin huomaamattomampana vaikka tapetti hiukan kutistuisikin. Kattoon on tulossa jossain välissä valkoinen puupaneeli - alaslaskulla saadaan piiloon lamppuja, sähköjohtoja sekä sarjassa olevat palovaroittimet.

  Minäkin alan olla samaa mieltä keittiön tuolien kanssa. Ensi kesän projektiksi näyttää tulevan melkoinen määrä hiontaa ja uudelleenmaalausta. :D Ja sitäpaitsi olen AINA tykännyt noista pinnatuoleista kovasti.

  VastaaPoista