sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kevätkylvö.

Tehtiin Remppajarrun kanssa tänään "pihatöitä" ja laitettiin keittiönlattialla siemeniä multaan. Remppajarru tietenkin söi multaa(myös heitteli ja viskoi multaa sekä tyhjensi purkkeja), mutta välillä onnistuttiinkin siinä mitä oltiin tekemässä. Sotku oli melkoinen (ei loppujen lopuksi ihan pysytty sanomalehtipapereiden päällä), mutta ei haitannut kun oli niin hauskaa. :)


Nyt on itämässä kahta lajia tomaatteja, kesäkurpitsaa, salaattia, sipulia, retiisejä ja paprikaa. Valikoimassa ei ole mitään logiikkaa takana, kunhan nyt vain jotain on viljeltävä noissa viljelylaatikoissa. Porkkanat ja pinaatit laitetaan myöhemmin suoraan multiin...


Tänään muuten tuli myös viimeisetkin lumet alas katolta. Kesäkesäkesäkesä.....

3 kommenttia:

 1. Oi, hienosti olette saaneet aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
 2. Minä luovutin yhden kevään/kesän yrittämisen jälkeen enkä enää edes yritä kasvattaa mitään siemenistä. Vain tilli suvaitsi lopulta oikeasti kasvaa ja sekin niin myöhään, että jos viettäisin rapukautta, olisi tilli myöhästynyt siitäkin...

  Tänä vuonna takapihan yrttimaahan päätyvät pääasiassa kaupasta ostettujen ruukkuyrttien jämät, jotka viime vuonna(kin) paikkasivat ihan kivasti.

  Meillä vain on ongelma nimeltä korianteri. Heti maahan päästyään se alkaa kukkia ihan holtittomasti. Mitä sille voisi tehdä, ideoita? Anyone?

  Terv. Suski

  VastaaPoista
 3. Me ollaan vielä tosi noviiseja näissä ryytimaa-asioissa eli mitään ohjeita et kyllä minulta tule saamaan... ainakaan sellaisia mitä kannattaisi uskoa. :)

  Meiltä löytyy naapurista mukava rouva, joka on puutarhaansa laittanut jo moooonta kymmentä vuotta - lähes siis ammattilainen kylvöasioisa. Löytyisikö teillekin,joku vastaava PRO lähialueelta jolta voisi kysellä vinkkejä?

  VastaaPoista