perjantai 5. huhtikuuta 2013

(Kirja)hyllysysteemi...

Kaikenlaistahan tässä kirjoitustauon aikana on tapahtunut niin remontin saralla kuin muutenkin. Käynnistellään nyt kuitenkin taas tätä harrastusta kertomalla teille olohuoneen viimeisimmästä tulokkaasta sekä siihen liittyvästä ongelmasta.

**

Manailin naapurille Karhikselle viime viikolla, kuinka minua edelleen harmittaa heiltä kiertoon lähtenyt oikean näköinen kirjahylly - olisin napannut sen itselleni, mutta oltiin poissa maasta enkä kehdannut kenellekään sälyttää kalusteen roudausta... Samoihin aikoihin päätettiin roudata telkkari keskikerroksen olohuoneesta (oli tuossa alemman kuvan lyhyellä seinällä) yläkertaan loungeen ja näin olohuoneen uudelleen kalustaminen tuli jälleen ajankohtaiseksi. No, insinööri sitten muisti, että viime kesänä huutokaupoilta tuli jonkunlainen kirjahylly kaupanpäällisenä (vai maksoiko se euron) ja se on kellarissa... Roudattiin se valoon ja sille löytyi oikein sopiva kolokin olohuoneesta.
Hiukan rättiä tuolle piti näyttää sekä muutamassa kohdassa liimaa - muuten on hinta-laatu -suhde kohdallaan. Ensimmäinen tenkkapoo tuli, kun hylly saatiin kasaan - mitä tuossa säilytetään? Suurin osa kirjoista meillä tulee työhuoneeseen samassa kerroksessa, joten sellaiseen käyttöön tuo ei tule. Nyt siihen on lykätty käytännössä kaikkea sellaista, mikä ajelehti kodittomana ympäriinsä sekä Remppajarrun leluja/kirjoja/aarteita... Jossain vaiheessa saattaa olla, että tuohon hankitaan pieni telkkari muksujen viihdytystehtäviä hoitamaan (eli pääsen joskus vessaankin).

Avasin keskustelua jo hiukan Facebookin puolella ja sain ystäväpiiriltäni loistavia ehdotuksia: Raamattu, Suomen lippu, Käytöksen kultainen kirja ja jos varaa, Yleistetokirja A-Ö, Aaltomaljakko, 1v kuvat kaikista sukulaisista, oma hääkuva (toim.huom. ei olla naimisissa) silkkikukkakimppu ja sokeriliemellä kulhon muotoon tärkätty pitsiliina, anoppien antamat Muurlan lasioksennukset yms ja polttamattomat kynttilät jalkoineen riviin ylähyllylle. :) 

Yhden huonekalun myötä menee todennäköisesti koko järjestys uusiksi lähiviikkoina. Ikkunan alla ollut kukkapöytä (Ikea) on nyt jotensakin hölmö ja jostain olisi taiottava sohvapöytääkin... Remppajarru on ollut innoissaan, kun matto ei enää häiritse hänen rallailuja ja sen maton palauttaminen lattialle saatta aiheuttaa mielipahaa. Eli ei mattoa ollenkaan? Meidän sohvasta en ole tässä kodissa tykännyt ollenkaan (liian isoa) ja senkin paikkaa saatetaan nyt adjusteerata (ellei korvaajaa löydy)... Ja niin sitten vielä ne verhot, joita en ole miettinyt ollenkaan...

Toinen vähän konkreettisempi kysymys liittyy tuohon viilupintaan. Yhdestä hyllystä on reunasta lähtenyt ilkeännäköisesti viilua pois ja nyt mietinkin, pystyykö sitä millään korjaamaan? Mahtaisiko löytyä korvausviilua tai jotain? Ja miten sen saisin sitten edes suunnilleen samaan sävyyn muun kalusteen kanssa?


En tiedä tuleeko tuo hylly tuossa kauaa olemaan, mutta sen tiedän ettei nojatuoli liiku enää minnekään. Insinööri on vihdoin saanut tuolilleen paikan josta voi esteettä tuijotella tuleen... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti