maanantai 9. joulukuuta 2013

Betonia!

Edellisessä kirjoituksessa jo viittasinkin betoniauton visiittiin. Pääasiassahan betonia tarvittiin kellarin lattiavaluun, nuo pihaprojektit olivat sivujuonia...

Kellarin verstas (ent. autotalli) on ollut tähän syksyyn asti lämmittämätöntä tilaa. Talviaikaan tuo iso kylmä tila on vaikuttanut ikävästi asumismukavuuteen ja esimerkiksi yläpuolisten huoneiden (keittiö, työhuone) lattiat ovat olleet tosi kylmät lattialämmityksestä huolimatta. Myös keskeneräiseen kodinhoitohuoneeseen on verstaan puolelta puhaltanut hienojen styroksiovien rakosista julmetun kylmää ilmaa.

Lattian rakenne on kuten aikaisemminkin. Vanhat lattiat piikattiin pois ja kannettiin samalla pirusti maata ulos. Tilalle kapillaarisoraa, Isodränit, suodatinkangasta, betoniverkkoa, lattialämmitysputket ja sitten betonia päälle. Tällä kertaa betonivalun teki insinööri itse - siis tasoitteli, liippasi, mitä lie...Enää ei verstashuone ole noin tyhjä eikä tätäkään projektia saatu ihan kokonaan loppuun. Ensi kesänä täytyy tuo lattia vielä hioa jollain ja laittaa pinta - olemme päätymässä maaliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti