keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Salaojia ja maanmuokkausta.

Projekti on nyt näiltä osin valmis. Salaojat, sadevesiputket yms ovat paikoillaan, uudet sähköjohdot sekä muut piuhat ovat myös maanalla ja uusi sähkökeskus asennetaan tänään talon seinään. Pintavesien ohjailua varten on maata muokattu kaikilta talon reunoilta huomattavasti, enää pitäisi tilata rekkalastillinen jos toinenkin multaa nurmikon istuttamista varten (kaikki vinkit edullisesta mullasta otetaan vastaan)...

Ennen juhannusta voisi ostaa uudet pihakalusteet ja esimerkiksi istuttaa muutamia tyrnejä tuonne metsänrajaan ja etupihalle ehkä joku hedelmäpuu. Projektin alta siirretyille alppiruusulle, raparperille ja yhdelle ruusupuskalle on löydettävä uusi paikka parin päivän sisällä - kaikki hortonomit siellä, tulkaa AUTTAMAAN! Kyläilijöitä kannustetaan tuomaan lahjaksi kiviä takapihan kivivalliin - meidän pihalta ne loppui!!! Kiven koko saa olla mielellään "aikuisen rintakehän kokoinen". :)Ensialkuun oli hyvä keli.

Välillä vähän satoi ja hommat muuttui kuravelliksi. :)
Ja sitten valmiimpaa pintaa paikoilleen.3 kommenttia:

 1. Voi valtava, miten hienoa ja tarkkaa työtä te teette! Hyvän näköistä jälkeä :D
  Titu

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää :) Muistakaa sitten kastella niitä nostettuja pensaita, ja istuttaa alppiruusu varjoisaan uuteen paikkaan!

  Mullan laadussa ja määrässä ei sitten kannata säästellä. Kaikki tarvittava multa (ja vähän yli) vaan kerralla paikalle, ja kunnon kamaa, ettei sitten tarvitse myöhemmin ihmetellä.

  VastaaPoista
 3. Alppiruusu ja muutkin siirrokkaat näyttävät selvinneen projektista suhteellisen hyvin - kasteltu on urakalla.

  Ensimmäisen erän multaa tilasin myöskin - http://www.metsapirtinmulta.fi/
  Tähän alkuun otin 16 kuutiota nurmikkomultaa... riittää tekemistä juhannukselle! ;)

  -sanna-

  VastaaPoista