torstai 10. kesäkuuta 2010

Salaojia.

Parin viikon takainen muutto sujui ennakko-odotuksista huolimatta mallikkaasti - suuri kiitos tästä meidän mahtavalle apujoukolle! Karhusuon talon yläkerrassa on nyt laatikko toisensa perään pakattuna koko "elämä" eli suomennettuna "roinat ja romppeet, jota ilmankin voi elää". :) Odottelen sitä päivää, kun laatikoita saa purkaa, siitähän tulee melkein kuin jouluaatto - paljon "uutta" tavaraa, jonka olemassaoloa ei enää edes muistanut!

Viime lauantaista lähtien on talolla tehty salaojia sekä sadevesijärjestelmää. Rännit on paikoillaan ja kuoppaa talon reunoilla kaivetaan sivu kerrallaan, johtuen meidän perustusten holvirakenteesta. Jos otettaisiin kaikki sivut kerralla auki, olisi vaarana talon kaatuminen... sitä me ei kyllä haluta ei.

Minä olen ollut työmatkalla Kiinassa eiliseen asti ja apumiehenä Epulla on ollut pikkuveljeni Olli - KIITOS! Kuulemma kelit ovat olleet mahtavat (palaneet olkapäät) ja työkin ollut rankkuudestaan huolimatta hauskaa (kipeytynyt selkä). Pojat ovat nousseet kunnon työmiesten tavoin joka aamu kello 6 ja talolla on työt aloitettu aina 7 aikoihin!


 Otettiin Konekauha nimiseltä yritykseltä tämän projekti niin, että teemme itse paljon lapiointi, tasoittelu, hionta sekä levytystyötä ja tältä yritykseltä tulee se kaivuri, materiaalit (mm. pirusti putkea) ja hyvä työnjohto. Tähän asti hommat ovat sujuneet mallikkaasti ja Konekauhan miesten kanssa on ollut kuulemma hauska tehdä hommia. Tähän mennessä lisämaata on tullut 2 kuormallista soraa ja "ketunmultaa" laskujen mukaan 5 kuormallista. Lisää odotellaan, sillä tuo meidän kuoppainen piha vaatii aika paljon muokkausta vielä näiden salaojien jälkeenkin... :)
Olli lähti eilen takaisin kotiin ja minulla alkaa parin tunnin päästä 1,5 viikon kesäloma = liityn apumieheksi Epulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti