perjantai 12. marraskuuta 2010

Lattialämmitystä...

Keskikerroksen lattiaa (kylpyhuone, olohuone, keittiö) on rakenneltu kuluneella viikolla joka päivä.

Kylpyhuoneen lattiavalu tehtiin Kiillon lattianlämmitysvaluaineella. Pienten laskutoimitusongelmien jälkeen valuun meni 200 kiloa materiaalia ja pari päivää aikaa. Nyt on kaadot kohdillaan ja pienet epätasaisuudet vielä tasoitettu erikseen hienolattiatasoitteella. Vessanlattia saa odotella nyt tovin näin- seinien vesieristeet ja kaakelointi tehdään ennen lattian viimeistelyä.
Eteiseen vedettiin lattialämmitysputket samalla kertaa vessan kanssa - ovat samaa lämmityspiiriä. Eteisessä, olohuoneessa, keittiössä ja työhuoneessa lattian rakenne tulee olemaan seuraava: alkuperäiset purueristeet ja koolaukset, raakalaudat, 13mm tavallinen kipsilevy, lattialämmitysputket / 15mm lattiakipsilevypalaset / saneerauslaasti välikköihin, 13mm tavallinen kipsilevy + pintamateriaali (parketti).

Lattioiden pohjatyöt itsessään on selkeää "pässinlihaa" ja angstia aiheuttaa ainoastaan se, että KOKO AJAN joutuu siirtelemään romuja yhdestä huoneennurkasta toiseen huoneen nurkkaan... Jälkiviisaana voisi todeta, että investointi ulkopuoliseen varastoon olisi saattanut olla viisasta.


Ei tuo lattiahomma ole vielä läheskään valmis. Keittiöstä on tehty vasta puolet ja eteinenkin odottelee vielä saneerauslaastejaan. Olohuoneessa on kaksi isoa läjää kipsilevyjä, joten siihen ei voi vielä koskeakaan ennen kuin kipsilevyt vähenevät radikaalisti. Enkä nyt viikonloppuna saataisiin edes keittiö ja eteinen valmiiksi odottelemaan pintamateriaalia...

**

Lattian pintamateriaalin kanssa ollaan painiskeltu valtavasti. Alun perin meillä oli haaveissa oikea lankkulattia (ei löytynyt talosta valmiina), mutta johtuen sen kiinnitystavasta (ruuveilla kiinni) olemme joutuneet tekemään muita suunnitelmia. Parketti on myös puuta... onhan? Lautalattiamaista pintaa saadaan,kun käytetään 1-sauvaista parkettia ja otetaan niihin sellaiset pienet viisteet jokaisen lankun ulkoreunaan. Parketti asennetaan "kelluvana" ja vesikiertoinen lattialämmitys säilyy varmasti ehjänä.

Enää täytyy päättää, kuinka paljon rahaa me lattiapintaan sijoitetaan (aika paljon) eli käytännössä, ostetaanko kiinalaista vai suomalaista työtä. Hintaero on parhaimmillaan pari tonnia (ja nyt puhutaan vasta yhden kerroksen lattiapinnoista)... :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti