perjantai 5. marraskuuta 2010

Leivinuuni!

Valmistelevia töitä on leivinuunia varten tehty paljon lähtien jo kellariin valetuista kantavista betoniseinistä aina uunin taustalla olevan muurin paikkauksiin ja uudelleen rappauksiin. Uunin alle keskikerrokseenkin on valettu tukevahko betonilaatta ja piippujen hormit slammattu kuntoon.

Pari viikkoa sitten uuni tuli pihaan, kahdella isolla lavalla. Kokonaisuus kannettiin sisälle sunnuntaina kevyen hikoilun ja maltillisen ihmettelyn saattelemana - palikoiden mukana tuli jokseenkin tarkat ohjeet siitä, missä järjestyksessä ne piti sisälle kantaa ja uunin paikan ympärille asettaa. :) Ei ollut helppoa - epäiltiin jo, että meillä oli väärän uunin piirrustukset käsissä... :)


Uunin taakse jäävä muuri maalattiin Uulatuotteen Into-maalilla... Ihan ok maali vaikka mainoslauseensa mukaan sen piti olla "hajuton"... hmmmmph. Ei olla ihan samaa mieltä.


Takkamestari paiskoi töitä yhden päivän ja komeus oli pystyssä. Pinnassa on jo yksi kerros Serpoa sekä sellainen verkkokangas. Tässä kuva vielä ilman luukkuja.Uunin luukut on niin painavia, että ne asennettiin parin päivän päästä muurauksesta elikkäs TÄNÄÄN. Pintarappaus tulee myöhemmin... varmaan vasta tammikuussa, kun uuni on totaalisen kuiva ja joululomat yms hoidettu alta pois.

Ensimmäiset tulet laitettiin myös tänään, tiedossa noin kahden viikon "sisäänajo" hiljalleen puumäärää lisäten.

4 kommenttia:

 1. Se on nätti! t.titu

  VastaaPoista
 2. Ihana!! Lämpöä ja tunnelmaa remontin keskelle! Ja ruokaa :) t. Eve

  VastaaPoista
 3. Hei! Hieno leivinuunitakka! :) Meille pitäisi tulla joku samantyyppinen(että luukku on tuolla sivussa). Emme ole siinä projektissa kauhean pitkällä, mutta kiinnostaisi tietää miten syvä tuo teidän takka on, eli minkä syvyinen se vähintään pitää olla että leivinuunin voi laittaa noin päin? Hätäilen tätä kun minun pitäisi tilata ruokapöytä ja sen pituus riippuu meidän takan syvyydestä :) Mitenniin vähän takapuoli edellä puuhun ;) Kiitos vastauksestasi! Arvostan kovasti :) -anu-

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista. Viime yönä viimeksi siellä valmistui kalkkunaa :) NAM! Tuo leivinuunitakka on Tulikiven malli nimeltään muistaakseni Joona - ei vain haluttu niitä kaakeleita pintaan. Tarkkaakin tarkemmat mitat täältä --> http://www.tulikivi.fi/tuotteet/JOONA_O_Takkaleivinuuni

  VastaaPoista