tiistai 7. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivä 2010.

Meidän itsenäisyyspäivä käytettiin hyödyllisesti remontin parissa, enkä nähnyt minuuttiakaan linnan juhlista. Aamu alkoi 1,5 tunnin lumitöillä ja jatkui sisällä ensin olohuoneen kattokoolauksilla sekä parkettihommissa.


**
Ostettiin suomalaiselta Karelia parketilta lattia. Valintaan päädyttiin erinäisten kommervenkkien kautta, pääasiassa vaikuttavia tekijöitä oli kuitenkin kaksi - suomalainen toimittaja ja meille sopiva toimitusaika (tämä lattia saatiin 4 päivän sisällä tilauksesta). Lattiaksi keskikerrokseen tuli öljytty tammiparketti, 138mm leveätä lankkua.

 
Parketin asennus aloitettiin noin kello 15 ja hommat oli pakko lopettaa puolenyön jälkeen. Saatiin valmiiksi keittiö kokonaisuudessaan sekä yli puolet olohuoneesta. Lähipäivinä laitetaan loput paikoilleen... Harmillista, ettei tuosta ihanasta lattiapinnasta saa nauttia tämän enempää - talossa tapahtuu koko ajan niin paljon remppaa siellä täällä, että suojapaperit on pidettävä päällä vielä pitkään.Parketin asentamisesta olemme pyytäneet yhden ainoan tarjouksen - ajateltiin, että säästetään itseämme edes sen verran... Kävi sitten  sillä tavalla, että tarjous oli käsittämättömän hintainen ja aikataulultaakin peräti kumma. Täytyy ihan ihmetellä, että miten ihmeessä ammattimies saisi tähän keskikerroksen lattiaan kulumaan 4 päivää, kun meiltä amatööreiltä siihen tulee menemään varmaan saman verran? Mistä ammatti-ihmiselle oikein maksettaisiin?

**

Tänään tiistaina tulee keittiökalusteet ja niidenkin asennusta pitäisi miettiä...

2 kommenttia:

  1. Missäs on kuvat keittiöstä? :)

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä. Kuvia keittiöstä (puolivalmiista) laitettu blogiinjuuri äsken.

    -sanna-

    VastaaPoista