perjantai 15. huhtikuuta 2011

Mitäs meille kuuluu...

Puunkaadon seurauksena mies on viihtynyt KAIKEN remonttiaikansa ulkona halkomassa ja pinoamassa puita. Ne kuulemma pitää saada NOPEASTI siisteihin pinoihin, ettei naapureita ärsytä... Taitaa olla niin, että miestä nuo rungonkappaleet tuolla ahdistaa keikkein eniten. Vielä on noissa muutamiksi päiviksi tekemistä, mutta sen jälkeen toivoisin kiinnostuksen siirtyvän taas sisätiloihin - vaikkapa noihin kattopaneleihin? :)


Minä olen ostellut Huuto.netistä kalusteita sun muuta hauskaa. Linnunsiemenille ostin ison maitotonkan, sillä kuulemma ne hiiret menevät nälkäisenä läpi muoviastioistakin. Takan vierelle ostin rähjäisen vaneriarkun, joka pitää periaatteessa kunnostaa ihan totaalisesti - uudet saranat, nauloja repsottaviin reunoihin, vähän puutasoitetta pahimpiin koloihin, nuppi kanteen sekä tietenkin hiomista ja maalia. Kellarissa odottelee vielä isompi projekti - astiakaappi - joka on mielestäni nyt jo ihan käyttökunnossa. Yhdestä kaapinovesta puuttuu nuppi ja tietenkin maali on fiksattava, mutta muuten ihan symppis huonekalu. Tuon kanssa kävi myös melkoinen onnenpotku, kun myyjät huomasivat vasta hakutilanteessa kaapin olevan aitoa Muurame-laatua! Olisi saattanut tulla parisataa lisää hintaan, jos tuo olisi ollut tiedossa etukäteen. :DViimeaikojen hienoin juttu on kuitenkin ollut se, että meidän Remonttijarru kääntyi selinmakuulta mahalleen IHAN ITSE eilen! Sisäremonttiin on laitettava vauhtia...

4 kommenttia:

 1. Mä kommentoin tuota sun ostamaa vaneriarkkua. Näyttää niin hienolta, että älä ihmeessä pilaa sitä naulaamalla siihen yhtään mitään! Naula ei oo hyvä juttu huonekaluissa, käytä mieluummin vaikka ruuvia. Tai jos on semmonen kohta niin ihan erikeepperillä liimaat ja laitat puristuksiin.
  Nimim. Jotain entisöinnistäkin tietävä Siru ;)

  VastaaPoista
 2. Kirjoitin sulle niitä kysymiäsi turkoosin maalin värikoodeja tuonne Blogini puolelle, mutta nyt kun näen arkun, joka on jo ihanan turkoosi niin sanoisin, että anna sen olla mahdollisimman pitkälti juuri noin.

  Voisit jopa vähän korostaa sen ikää rapsuttelemalla maalia hieman lisää pois. Sieläthän paistaa jokin kiva vihertävä alta!

  VastaaPoista
 3. Siru: nauloja ajattelin sen takia, kun tuo arkku on jo naputettu niillä kasan... ja kyse olisi vain parista kohdasta, jossa vaneri on irronnut. Jos vaikka laittaisi SEKÄ liimaa että nauloja? :D

  eilen tänään huomenna: Mentiin ristiin näiden kommenttien kanssa - juu, ollaan jo tykästytty tuohon arkun väriin, mutta uusiksi se joudutaan kyllä maalaamaan enivei. Siellä on liikaa repsottavia kohtia jossa on puu ihan tikuille asti kolhiintunut - ei jaksa edes ajatella että aikanaan Remonttijarrulla olisi sitten kädet ja kieli täynnä tikkuja... :)

  VastaaPoista
 4. Vielä nauloista... Naulat ei oikein hyvin tahdo pysyä kiinni puussa. Löystyvät ja alkavat törröttämään. Jos pystyy, niin mä ainakin koittaisin ottaa kaikki ne naulat pois, ja laittaa ruuvit tilalle. Tokikin vaikuttaa vähän miten on tehty ja missä kohtaa. Arkkua näkemättä kunnolla on vaikea sanoa mikä olisi paras tapa. Ja tuo liima on erityisen kestävä ruuvin (ja vaikka sen naulan) kanssa. Ei taatusti mee rikki liiman kohdasta, puu sen vierestä kyllä voi mennä rikki. ;) Semmonen vinkki vielä, että jos tuntuu, että se erikeepperi (tai joku muu puuliima) on kauheen paksua, niin siihen voi surutta lisätä vettä, jotta olis vähän juoksevampaa. Antaa vaan kuivaa sitten kunnolla, ja mieluiten puristuksissa koko ajan. :)
  -Siru-

  VastaaPoista