lauantai 28. toukokuuta 2011

Puutarhatapahtuma Billnäsissä.

Tänään käytiin Billnäsin Ruukilla Puutarha 2011 -tapahtumassa. Ajattelin etukäteen, että paikanpäällä kuvaan ihan hulluna haaveita, ideoita ja muuten vain hienoja pihajuttuja meille muistiin. Meidän oma pihahan on "niinkuin" VAIHEESSA, joten nythän niitä vaihtoehtoja olisi hyvä katsastella. No. Kuvia tuli otettua tasan 10 ja nekin pääosin Ruukin vanhoista rakennuksista. Ei siis ollut kummonen tapahtuma tämä.Rakennus- ja Varaosa-apteekissa kävimme nuuskimassa tottakai. Laitoin muutamien artikkeleiden hintoja muistiin sekä katseltiin vanhoja ikkunoita ja ovia. Jos noilla hinnoilla olisin myynyt kaikki viimeisen vuoden aikana kiertoon laitetut ovet ja ikkunat, niin voisi pitää pian muutaman viikon palkattoman loman! :) Muun muassa ikkunoiden aukipitämiseen tarkoitettuja metallilenkkejä meillä löytyy pussitolkulla ja tuolla maksoi pisimmät muistaakseni 6 euroa kappale. Huh. Hinnoista huolimatta pitänee ottaa kotona vielä mitat kuistin ikkunoista ja kysellä Rakennusapteekista sisäikkunoita tulevaa talvea varten.

Idea- ja tavaraköyhä reissu siis. Kaksi yrttiä ostin joltain luomumieheltä, rosmariinin ja laventelin. Yrtit pääsevät takapihan kiviröykkiöön. Paluumatkalla yritin takapenkiltä (minun nykyinen istumapaikka Remppajarrun viihdyttäjänä) ihan turhaa huudella Epulle, että pysähdyttäisiin parilla kirpputorilla. Näköjään ei kuulunut päivän suunnitelmiin...

5 kommenttia:

 1. Vanhan kierrätystavaran haalinta, varastointi ja myynti on yllättävän kallista puuhaa. En usko, että rakennusapteekki tekee suuria rahoja toiminnallaan. Vilkaisu Finder.fi palveluun vahvistaa epäilyksen. Rakennusapteekin liikevoittoprosentti on alle viisi, kun sitä vertaa liikevaihtoon. Tämän perusteella tekisi mieli luokitella Rakennusapteekki rakennuskulttuuriseksi hyväntekijäksi. :)

  VastaaPoista
 2. KYLLÄ-KYLLÄ hyvää työtä tekevät! Ja mielestäni myöskin rakennuskultturille hyväksi on koko laitos. Lähinnä tässä päivittelin meidän mukamas rahanmenetystä, kun ollaan samoja juttuja annettu pois "kunhan tulee käyttöön"-ajatuksella sekä kahvipaketin/mehupullon hinnalla. :D

  EIKÄ me tulla meidän nippeleistä ja nappeleista varmaan kummoisesti tulevaisuudessakaan rahaa pyytää. Itseasiassa nuo omatekemät mehupullot on paljon mielenkiintoisempaa tavaraa ainakin meille. Mietittiin tässä juuri viime viikolla, että pitäisi saada yhdeltä mieheltä mehuresepti syksyä varten - tuli ovien vaihtarina ja oli NIIN hyvää se mehu... taisi olla punaviinimarja-raparperi?

  ***Jos siis tunnistat itsesi "mehumieheksi", saa lähettää ohjeet! :D***

  VastaaPoista
 3. Minä toin karviais-punaviinimarjamehua. Elokuussa olen yleensä laittanut mehua. Voin lisätä reseptin elokuussa tiili5 blogiin. Voita napata sen sitten sieltä.

  VastaaPoista
 4. Hei Kimmo! Lupaan olla tarkkana kun resepti tulee julki. :D

  VastaaPoista
 5. Meiltä voi saada noita mehikasveja pihalle, jos on tarvetta. Yleensä joka vuosi tulee niitä uusia alkuja ihan kivasti. Myös muita kasveja voit käydä kuikuilemassa.

  VastaaPoista