maanantai 23. toukokuuta 2011

Pihahommia...

Multakasaa on ehditty jonkunverran jo levittää pihaan ja nurmikonsiemenetkin kylvää. Jännä, miten viimekesää kevyemmin homma hoituu! ;) Puiden ja kantojen ympärille kylvin apilaa ja tarkoitus olisi löytää myös jotain matalaa maanpeittokasvia - ajatus on, ettei nurmikkoa tarvitsis ajaa ihan puiden läheltä vaan jättää niille sellainen ympyränmuotoinen "vapaa-alue"?

Soran ja nurmikon reunaan keksin "piilottaa" vanhoja tiiliä - mielestäni näyttävät nätimmiltä tuossa kuin pihan perällä isossa kasassa. Pohjatyöt tähän kivetykseen on tehty "niin-ja-näin" eli ei ollenkaan. Onhan nuo sora-alueet toki kaivettu autonkestäväksi eikä ne varmaan routaannu ollenkaan... Kestää minkä kestää ja tehdään sitten uudestaan jos ei kestä.


Pieni kasvimaalaatikko on saanut taas uudet asukkaat - rucolaa, pinaattia...yms. Vielä tämä kesä mennään tällä, ensi kesänä voisi jo ehkä kokeilla isompaa viljelystä? :D Ehkä.

Yrttejä olen ajatellut "viljellä" talon sivulla ja takana kulkevassa kivimuurissa (ei vielä valmis). Viime vuonna istutin sinne jo piparminttua ja nyt yhteen kivenkoloon pääsi timjami.


Viikonloppuna hävitetystä vanhasta koirankopista löytyi metallisia pesusoikkoja ja yhteen niistä istutin kesäkukkia ja asetin sen tuohon talonnurkalle peittämään sadevesisysteemin tarkistuskaivoa - näyttää niin kivalta, että melkein on pakko käydä ostamassa niihin muihinkin löytyneisiin patoihin ja soikkoihin jotain kaunista kesäksi.

1 kommentti:

  1. Laitettiin eilen perunoitakin kasvamaan, kun saatiin siemenperunoita naapureilta. Istutuspaikkana saunan pohjasta rikkinäinen pata. :D

    VastaaPoista