lauantai 2. kesäkuuta 2012

Yläkerran katon eristys

Tämä kauan odotettu päivä koitti siis jo äitienpäivää seuraavalla viikolla. Tässä vain on ollut kaikennäköistä kiirettä sekä useamman perheenjäsenen flunssatautia niin paljon, ettei kuvia ole saanut siirtymään kamerasta koneelle taikka blogiin ennen tätä päivää. Kyllä voi olla ihminen joskus aika puhki ihan vain perusarjesta, eikä viimeisen kuukauden sisällä syödyt 3 antibioottikuuria ole auttaneet yhtään asiaan.

Homma alkoi kuitenkin siis 16. 5. keskiviikkona, kun pihaan ajoi VALTAVA kokoinen kuorma-auto ja kaksi miestä aloitti eristysurakan.

Se kuorma-auto.

Pirusti putkea.

Puhallusputki menee yläkerran ikkunasta sisään.
Puhallusurakka ei mennyt ihan ongelmitta. Ensinnäkin puhallusputki tuntui olevan liian paksu tuohon meidän eriste"onkaloon" ja sen kanssa puhallusmiehet saivat taistella joka kohdassa. Puhalltajat kavensivat puhallusputken suun 1,5 litran limupullolla - leikkasivat ylimääräiset pois ja jekkuteipillä paikoilleen...

Toisekseen työ oli aika hidasta, koska tuo eriste"onkalo" meillä ainakin on suht sokkeloinen. Ensinnäkin poikkisuunnassa (katon harjaan nähden) on onkalot per kattotuoli ja kantavan paksun palkin takia toinen puoli harjasta oli melkeinpä kokonaan tehtävä kahdessa erässä myös katon harjan suunnassa. Sama homma tuli vastaan toisella puolella siinä meidän tulevan makuuhuoneen kohdalla, jossa on ne pystytolpat otettu pois...

Ihan katon harjalle meille on jo vedetty sähköt sekä lamppujen paikat - nämä sähköt yms on kiinnitetty luonnollisesti laudalla paikoilleen, joten sitä kautta ei päässyt puhaltamaan molemmille puolille vaan piti leikata reiät kumpaakin puolta varten erikseen. Reikää tuli hartaudella viritettyihin ilmansulkupapereihin niin paljon, että melkeinpä sen olisi voinut jättää virittelemättä kokonaan... ;)


Yllärimomentti koettiin, kun puhallusmiehet joutuivat lähtemään kesken kaiken toiseen kohteeseen... Meidän katon puhalluksessa meni siis niin kauan aikaa, että heidän aikataulunsa kauniisti sanottuna kusahtivat. Tilausvaiheessa oli kyllä kuvailtu suhteellisen tarkkaan työn luonne ja erikoispiirteet, mutta eivät olleet sitten kuitenkaan osanneet varautua oikein tai myyjä ei ollut ymmärtänyt mitä meni myymään. Puhallusmiehet olivat varanneet koko katon puhallukseen 2 tuntia aikaa - 15 kuutiota meni puolikkaaseen kattoon ja olivat varanneet koko kattoon 14 kuutiota. MITÄHÄ!

No. Puhallusmiehet tulivat tekemään homman sitten Helatorstain jälkeen perjantaina. Toisella puhalluskerralla meni 10 kuutiota ja 2,5 tuntia... Sanonpa vain, että taisi tämä keikka mennä kyseisellä yrityksellä plusmiinusnollaan. Vähän jännitin, tuleeko laskuunkin tuplahinnat, mutta urakan hinnaksi tuli sama summa kuin oli tarjouksessakin.


Jälkikäteen oli imurille hommia myös alakerrassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti