maanantai 5. marraskuuta 2012

Seinäpanelit

Ostohetkellä talon eteinen sekä portaikko yläkertaan oli kokonaisuudessaan paneloitu lakatulla karossipaneelilla. Remontin tuoksinassa osa paneeliseinistä on jouduttu purkamaan ja piakkoin alkaa olla aika korjata "tuhot" - revittyjen paneelien tilalle uutta paneelia.

Paneelien pintakäsittelystä olenkin jo kirjoitellut täällä,  täällä ja täällä. Lakkaukseen me sitten päädyttiin. Helpohkoa ja nopeaa? Nojoo.


Päästääksemme oikeanlaiseen lopputulokseen, lakkaus täytyy suorittaa kahteen kertaan ja vähän sutimista vielä seinässäkin. Uulan maaleihin nyt tottuneena, lakan hajut ovat melkoiset ja tärpätin kanssa pelaaminen suorastaan piinaavaa... Olenkin päätynyt teippaamaan pensselin ympärille tiiviisti muovipussin aina lakkaustauon ajaksi (ei toimi, jos hommien väliin jää viikko).

Paneeleita ei ole kauhean montaa kerrallaan pystynyt käsittelemään, sillä erityisiä tellinkejä en ole jaksanut lähteä erikseen tätä varten tekemään. Käytössä on ollut kahdet A-tikkaat ja niiden portaille saan 9 paneelia nätisti joka toiselle askelmalle kuivumaan, sullomalla menisi enemmänkin. Pari viikonloppua sitten sain pelastaa työkaverilta 140 cm leveän vanhan lipaston ja yhdessä parin pöydän kanssa se muodostaa nyt myös mainion lakkaustelineen. :)


Tuolla alla se uusivanha lipasto luuraa - kiitos Susanna vielä!
Nyt siis tulevat viikot sudin pintoja kuntoon ja Epun hommana on virittää valmiit paneelit seinään. Vähän on jo laitettu paikoilleenkin. :)

Ikkunaseinässä on kaikki paneelit uutta, vanha paneeli jää tuossa kuvassa tikapuiden taakse. 
Kohtuullisen hyvin saimme sävytetyllä lakalla värit mätsäämään - ei tuosta 100% loistava tullut, mutta tarpeeksi hyvä meille. Kunhan kaikki paneelit on seinissä, käyn vielä sutimassa lisää lakkaa sinne tänne, jotta päästään vähän epätasaisempaan jälkeen ja lähemmäksi alkuperäistä. Vanhat paneelit ovat todella oksaista tavaraa sekä tietenkin käytössä vähän kuluneetkin - luotamme siihen, että Remppajarru kantaa tältä osin sisustuksellisen vastuunsa lähivuosina.

3 kommenttia:

 1. Pakko nyt udella, että milläs lakalla ja sävyllä veditte? Olen ite pohtinyt kattopaneelien lakkaamista vanhaan tyyliin, mutta en ole vielä lakkoja ehtinyt katsomaan.

  VastaaPoista
 2. Enpä ole huomannut sinun kysymystäsi aikaisemmin - anteeksi. Me päädyttiin käyttämään tuota Unica Superia ja siitä sävyä nro 5052. Lakkasin paneelit kahteen kertaan "irtona" ja tulen vielä sutimaan lakkaa vähän sinne tänne myös vanhojen paneelien puolelle häivyttääkseni uuden ja vanhan eroa.

  Ollaan tyytyväisiä, tosin lakkaaminen on haisevinta hommaa ikinä!

  http://karhusuo.blogspot.fi/2012/07/karossipanelien-kasittely-osa-1.html

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Sen kyllä uskon, hajun siis. Pitää katsoa mitä meidän projektista tulee :)

  VastaaPoista