lauantai 24. tammikuuta 2015

Sauna vaiheessa

Nyt kun "writers block" on selätetty, niin viimeistelen näitä luonnoksissa melkeinpä puoli vuotta jo makoilleita tekstejä. Kuvia on tai ei ole...who cares.

***

Tähän taloon tuli sauna kellariin - loppujen lopuksi aikalailla samaan paikkaan, missä se on ainakin pohjapiirrosten mukaan alunperin ollutkin. Allekirjoittanut huokaisee helpotuksesta - emme me nyt NIIN valtavasti tätä taloa ole näköjään sitten kuitenkaan "pilattu"... palautettu vain takaisin oikeille raiteilleen, eikös? ;)

Sauna on puusauna ja siis tulee osaltaan auttamaan talon lämmityksessä, KUN tulevina vuosina ollaan ilman sähköä useitakin tunteja putkeen (kyllä - alueella edelleen ilmassa roikkuvat sähköjohdot).  Fiilistelyjä on harrastettu saunan ulkonäön suhteen kauan, kiuas on hankittu jo vuosia sitten... :)

Muistaakseni K-Raudan saunaesitteen kuva.
Saunan koepoltto ulkona.
Nyt saunassa on jo saunottu ja hyvät löylytkin saatu, vaikka kovan työn takana on ollut saattaa tuo tila asianmukaiseen kuntoon - hyvä Eppu ja apurit! Saunaan tulee ties mitä kanavia pitkin korvausilmaa ja kaikki putkeloiset on hienosti saatu "uppoamaan" rakenteisiin. Rakennusvaiheessa näytti kyllä aavistuksen karulta...Raa'an pohjatyön jälkeen saunan tila paneloitiin ja lattiat kaakeloitiin - kiuas kannettiin sisälle ja ylin laude nakattiin paikoilleen... :)Pelkällä ylälauteella on saunottiin muutama kuukausi, sillä alalauteen virittämien vaati myös palomuurin tekemisen. Sellaisen miekkonen laittoi paikoilleen ja se päällystettiin samalla antiikkilaastilla kuin muurikin kiukaan takana. Minä keskityin samaan aikaan muun muassa metallisen kihvelin (Honkkarista) värin vaihtamiseen... ;)

Vielä pitää hommata saunaan vähän uudempi (ja oikean kokoinen) saunajakkara sekä seinään viritellä  kaide. Vanhempaakin sukupolvea kävi kylässä ja kehui saunaa kovasti - lempeät ja kosteat löylyt. On talon omakin väki kovin tyytyväinen. :D

Enemmän kuvia saunasta lähiaikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti