maanantai 29. helmikuuta 2016

Hiekkaleikit ja muut hommat

Ihan alkuun ilmainen, mutta superarvokas vinkki kaikille "tee-se-itse" -remontoijille - kerää ympärillesi joukko upeita tyyppejä, ystäviksikin kutsuttuja korvaamattomia henkilöitä! Pus och kram (sydän tähän). Olemme kiitollisia avustanne.


Viikonloppu hujahti ja meni lähinnä talkoohommien siivittämänä. Perjantaina käytiin naapurin tontilla purkamassa puolet saunarakennuksesta - pimeässä. Vähän extempore hommaa, mutta kun se jätelavakin tuli pihaan, niin... :)


Lauantaina iltapäivällä kerääntyi sitten meidän pihaan porukkaa ja kuistin hiekkashow alkoi. Hiekkaa siirrettiin tontin reunalle niin ämpäreillä kuin pulkilla - reilunkokoinen ahkio oli mainio siirtoväline. Kuistin sisälle mahtui kerallaan yksi ihminen lapioimaan hiekkaa, yksi tyyppi nosteli ämpäreitä rappusille ja muu jengi roudasi. Kauheata hommaa, mutta pakkohan tuo on tehdä. Iltapäivän ja alkuillan aikana siirtyi noin 2/3 hiekasta.

Vertailun vuoksi on mainittava imuauton aika-arvio -  hiekan poistoon nimeltämainitsemattoman yrityksen mukaan menisi 6 tuntia. 


Minulle jäi muonitus- ja lastenkaitsemisnakki. Toinen ilmainen vinkki olisi sitten sellainen, joka sisältää ehkäisyneuvontaa taikka ainakin ehdotuksen hankkia näitä remonttipäiviä varten lastenhoitajan (tai kaksi). Ja kyllä, rakastan näitä Remppajarruja. Välillä vain on vähän raskasta ja haluaisi itsekin osallistua OIKEASTI remppahommiin...  :) Kuistin alta kannettu hiekka oli hämmästyttävän puhdasta. Tuossa metsänreunassa se nyt saa olla siihen asti, kunnes saamme kaivinkoneen tontille ja saamme sen avulla muokattua tuota tontin takareunaa käytettävämmäksi. Nyt suhteellisen jyrkkä rinne pengerretään isojen kivien avulla ja tämä hiekka saadaan sekoitettua muuhun maa-ainekseen. Toivottavasti pystymme senkin projektin tekemään tulevana keväänä, sillä hiekkalaatikko meillä on jo pihalla... 
Sunnuntaina sitten tällä tontilla ei tapahtunut asuintilojen imuroinnin lisäksi yhtään mitään (järkyttävä määrä hiekkaa lattioilla). Naapurilla saunarakennus meni palasiksi ja jätelavalle ihan kokonaan. On täällä ahkeraa jengiä - itsehän pääsin taas kuskaamaan muutaman kuorman, kunnes kyllästyin jaloissa kiukutteleviin jarruihin ja poistuin häiriköiden kanssa kotiin.

Hiekkaleikit jatkuu joku toinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti