keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kuisti updateKuistihommat etenevät. Hiekat on roudattu ulos sen verran kuin niitä nyt tyhjennellään - alla maanpinnan ollaan käsittääkseni kuitenkin menty ja montusta pääsee aikuinenkin ylös enää vain tikapuilla. 


Lahonneiden alajuoksujen tilalle on tullut kestopuuta (puun ja betonin välissä bituminauhaa) ja seuraavana puuhommana pitäisikin varmaan vaihtaa ulkolaudoituksesta vielä pieni osa. Aikalailla pienillä korvauspuilla tämänkin kanssa loppujen lopuksi selvisi.


Alajuoksu ENNEN
Alajuoksu NYT
Ulkolaudoitukseen kun päästään, niin on mietittävä myös jonkunlainen siisti ratkaisu korvaamaan tähän astinen vanerilevy, joka on jännästi laitettu peittämään hermeettistä aukkoa sokkelin ja alalaudoituksen välissä. Miksihän näin on tehty? Periaatteessahan tuossa ei laudan alareuna ollenkaan ylety betoniin, vaan väliin jää noin 10cm rakoa - tuosta raosta sitten paistaa alajuoksut.Ainakin se tiedetään, että tuohon rakoseen tullaan niittaamaan tiheäsilmäinen hyönteisverkko, ettei ampiaispesiä eikä myöskään hiirenpesiä uusitulla kuistilla enää nähdä. 

**

Kuistin ulkoportaathan näissä lahopuissa on yksi syyllinen, kuten jo ennen todettua. Portaiden ylätasanne on kallellaan taloa päin ja se on tietenkin syöttänyt vettä kuistin rakenteisiin ja sitten taas kuistin rakenneratkaisut (betoni"uima"allas) eivät päästäneet vettä kuivumaan.

Portaiden ylätasanteen kallistus tullaan hoitelemaan kuntoon tässä tulevien kuukausien aikana (ehkä viikkojen) ja tuumailun alla on yhtenä hifistelyjuttuna upottaa rappuralli tuohon ylätasanteeseen. Uhka vai mahdollisuus? :)


1 kommentti: