perjantai 23. heinäkuuta 2010

Pieniä edistysaskelia ja paljon kuumaa keliä.

Kuumuudesta huolimatta yritettiin lomaviikolla (vk 28) saada sisähommiakin tehtyä (muutto parin viikon päästä). Minä olen esimerkiksi hakannut peltikaton vieressä Epun ja Villen (kiitos avusta Ville) asentamiin koolauspuihin lisää nauloja - jonain päivänä laskin, että kulutin yli 500 naulaa... loppujen lopuksi menin laskuissa sekasin. 500 naulaa kuulostaa vähältä, mutta siinä lämmössä se oli SUORITUS. Oli välillä niin kuuma, etten 15 minuuttia pidempää rupeamaa pystynyt niillä tikapuilla työskentelemään!

Yläkerran seuraavat hommat on saada kantavat vaakapalkit paikoilleen (poistetaan jonkun verran pystypalkkeja eli vanhan huonejaon aikaisia seiniä) sekä sen jälkeen järkevöittää lappeiden pystypalkkien jakoa vaihtamalla niitä 10*10 parruihin.

Suunnitteilla on, että saadaan nuo matalat tilat komerokäyttöön ja asennetaan loppujen lopuksi tuohon eteen vain yksinkertaiset liuovet --> tällä tavoin meille tulee lappeisiin sellaiset vaatehuoneen tyyppiset tilat ja katon mataluuden takia sinne on melkeinpä päästävä kaikkialta sisään. Alunperin tässä kohtaa piti käyttää vanhoja kaapinovia ja rakentaa komerot niillä, mutta katto madaltuu eristysten vuoksi niin paljon ettei mitkään ovet enää mahdu jäljelle jäävään seinään.


Yhtenä lomapäivänä Eppu vuokrasi Ramirentilta järisyttävän kokoisen poran ja teki päivän aikana reikiä kellarin väliseiniin sekä betoniseen välipohjaan sähköille sekä viemäreille. Hikistä hommaa, vaikka kellarissa onkin ollut talon miellyttävin lämpötila viimeaikoina.


Sähkösuunnittelijan ohje on, ettei koskaan voi vetää liikaa sähköä taloon... Meille taidetaan laittaa ainakin pari putkea jälkiasennuksia varten joka huoneeseen. :) Jos ei nämä riitä, niin odotellaan seuraavaksi sitä langatonta hyppysähköä.Tulevan keittiön lattiasta tulee jo viemäriputki sekä vesijohtoja. Näyttää ihan mahtavalta, kun purkamisen sijaan alkaa taloon tulla jotain uuttakin paikalleen!Piipun ympäriltä tulevan keittiön puolelta poistettiin säkillinen niin sanottua muhjuvillaa (ei tiedetä mitä se on) ja "määräysten mukaisesti" täytettiin rako palovillalla. Sama homma tehdään kaikkiin kerroksiin ja vielä kattoonkin. Manattiin kaupassa, kun palovillaa myytiin vain valtavissa säkeissä ja meinattiin jättää se melkein ostamattakin... Onneksi ostettiin, sillä taidetaan loppujen lopuksi joutua käyttämään koko säkki.Tulevan keittiön osalta meidän seuraavat hommat on listattu suoraan seinään. :) Ei pääse totuus unohtumaan ennen kuin saadaan nuo eristeet ja kipsilevyt paikoilleen.


Edellä mainittujen hommien lisäksi ollaan tehty kyllä muutakin. Epulla on kova homma saada kellarin seinistä mustaa bitumikerrosta irti - taisi taas palaa yksi rälläkkä siinä hommassa. Minä taasen olen Epun avustuksella rakennellut takapihan jyrkkään maavalliin kivimuuria (vielä puuttuu korkeudesta noin 1,5 metriä).

Pihan ihmeitä ollaan pällistelty päivittäin - muun muassa vaikeaksi kasviksi kutsuttu alppiruusu tekee uudella paikallaan lisää oksaa ja tuuheuttaa lehtiään! :) Myös siirretyt ruusupuskat ovat ottaneet hyvän otteen maasta ja kuivuneiden oksien seassa näkyy jo uuttakin kasvustoa. Kaivossakin on vettä riittänyt huolimatta helteestä.

**

Isohko puutilaus tulee ensi viikon maanantaina ja silloin päästään taas naulailemaan materiaalia ympäri talon - jossain välissä pitäisi tulla pihaan myös rautaiset tukiparrut (lainataan valumieheltä), joilla tuetaan kellarin kattoa parin kantavan seinän muutoksien ajaksi - itse kantavat rakenteet tekee ammattimies, mutta Eppu pääsee taas purkuhommiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti