torstai 8. heinäkuuta 2010

Vähän valokuvia.

Valokuvantäytteinen kirjoitelma välillä.

**

Etupihalle istutettu nurmikko on kasvanut hyvää vauhtia ja viime päivien sateet helpottaneet myös meidän kastelu-urakkaa. Onneksi näin, sillä kaivon vesi on viime viikot laskenut hullun lailla ja nyt pelätään sen kuivuvan kokonaan... :(





Meillähän on kaikenkaikkiaan viisi omenapuuta pihalla. Kaksi todella vanhaa ja rähjäistä, kolme nuorempaa ja yhtä rähjäistä. Viidestä puusta kolmeen on tulossa omenoita - syksyllä tehdään päätös omenapuiden kohtalosta perustuen pääasiassa omenoiden makuun. Jos omenat ovat hyviä, yritämme radikaalilla leikkauksessa (kuka tietää miten) pelastaa puoliksi lahoja ja vääntyneitä puita, jos omenat eivät maistu on ensi vuonna varmaankin uusien puiden istutus edessä.




Tämä kivikasa toimitettiin meille eilen keskiviikkona. Kivet siirretään tukemaan sitä meidän takapihalla olevaa jyrkkää rinnettä ja myöhemmin kiien väliin istutetaan kaikenmaailman kivikkokasveja ja muuta "maasta kiinnipitävää" rehua. Suurimmat kivet onnistutaan siirtämään kahdestaan nokkakärryillä, pienimmät menee käsipelillä helposti.



Kivistä puheenollen - kellarista on roudattu kivitavaraa nyt jo pian yhden rekkalastillisen verran. Itseasiassa minä en ole tainnut kantaa sangollistakaan vaan kaikki "kilot" on menneet Epun lihaksista. Kuvassa näkyy taloon tuleva uusi viemäri sekä reittiä jatkoputkille.



Yläkerran kattoa kun pitää eristää, joudutaan sinne nakuttelemaan melkoiset lisäkoolaukset. Muuten ihan helppoa hommaa, mutta noiden naulauslevyjen kanssa ollaan helisemässä - rakennepiirrosten mukaan on käytettävä 100*200 kokoisia levyjä ja naulattava "joka toisesta reiästä"... Joopa-joo! Ensinnäkin tuon kokoista naulalevyä ei ole MISSÄÄN - tähän mennessä Eppu on kysellyt niitä seuraavista paikoista 4*k-rauta, 1*bauhaus, 1*puukeskus, 1*OP-puu, 1*varuboden, 1*motonet, 1* hongkong sekä lisäksi ollaan surffattu netissä. Hinta vaihtelee netin 0,78 eurosta noiden liikkeiden 1,60-2,00 euroon. HUOH! Noita levyjä menee kaikenkaikkiaan 200 kappaletta...



Ja sitten - miten nuo naulataan "joka toisesta reiästä"? Tässä yksi kokeilu... ei taida nuo naulat riittää, vaan on lyötävä lisää ehkäpä "sinne-tänne" otteella seuraavan kerran?



**

Pähkäily ja ihmettely jatkuu. Kauniita kelejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti