keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Pohjakuva / kellari

Huolimatta siitä, että asetamme itsemme nyt alttiiksi kaikelle mahdolliselle kritiikille "kuinka rm-talo on pilattu", uskaltaudun paljastamaan talomme uusia pohjapiirroksia.  Apuna meillä on ollut monta asiantuntijaa, pääsuunnittelijana arkkitehti Anna Hänninen - KIITOS hänelle ja kaikille muillekin hienosta työstä.

Kritisoida saa, mutta kohtuudella. Meillä ollaan sitä mieltä, että museointityö on muita varten - me vain haluamme elää mukavasti kauniissa ja toimivassa ympäristössä. Rm-taloissahan tarkoituksenmukaisuus sekä tilojen mittasuhteet ovat alunalkaen olleet meille houkuttelevimmat jutut.  Nykyaikana rakennettavien kivilinnojen vastapainona tämä puutalomiljöö on sopivan vaatimaton meillekin. :D

Alkuperäiset pohjakuvat löytyy täältä.

**

Tässä kerroksessa tuli ehkä eniten muutoksia, kaikki kuitenkin mielestämme tarpeellisia. Muutaman kantavan seinän paikka määrittyi keskikerroksen mukaan - muun muassa leivinuuni vaatii alle kunnon betonirakenteen painonsa takia. Kellarin pikkuvessastakin saatiin kohtuullisen kokoinen siirtämällä seinää noin 15 senttiä.

Yksi tämän kerroksen suunnitelmiin liittynyt "harmi" on ainakin minulle ollut tuon teknisen tilan vaikeus. Sellainen pitää olla (plaah), mutta kuinka iso - kaikki tekniseen tilaan käytetyt neliöt ovat periaatteessa poissa saunasta ja suihkutilasta. Eppu puolestaan on "ahdistunut" suihkutilan pienuudesta jo etukäteen - piirroksessa suihkun leveys on 90cm ja luultavimmin lopputulokseksi saadaan about 100cm. Kyllä minä luulen yhden miehen mahtuvan sinne ihan hyvin suihkuttelemaan. :)

Vanha autotalli jätettiin askartelu-/nikkarointitilaksi. Sinne tulee aikanaan lattialämmitys ja uudet pinnat sekä uudet ovet, muuten se on täydellinen puuhailuhuone meille.


Ensimmäisenä kuvissa on kellarin portaat ja heti portaiden alla olevan pikkuvessan paikka on kuvattu myöskin pariin otteeseen.


Kuulemma tuo tuki on "näön vuoksi" sillä entisen juureskellarin purettu seinä oli kevytharkoista, eikä sellainen kanna mitään... Muiden seinien purkua varten meille tulee metalliset OIKEAT tuet lainaan.Rokkihuoneesta on kuva tässä seuraavana. Talon päähana ja vesimittari on tuolla päätyseinällä ja siihen se jääkin. Täytynee naamioida nuo jonnekin kaapin sisään...


Tässä viimeisessä kuvassa kodinhoitohuonetta. Oviaukoista vasemmanpuoleinen tulee suurennettuna viemään loppujen lopuksi suihkuun ja saunaan. Oikeanpuoleinen oviaukko menee portaiden juurelle.


**

Kellarikerroksessa "harmaita hiuksia" Epulle aiheuttaa tuo musta bitumimönjä, millä koko kerros on aikoinaan niin sanotusti vesieristetty. Tuo vanha eriste täytyy poistaa uuden tieltä ja siinäpä vasta hommaa kerrakseen! Rälläkkä kuumenee, kirves tylsyy... Vinkkejä toimivista tekniikoista otetaan vastaan ennen kuin MIES ylikuumenee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti