torstai 16. syyskuuta 2010

Hengissä ollaan.

Reilu viikko ollaan nyt talolla elelty suhteellisen yksinkertaisissa oloissa ja hengissä ollaan silti. :) Viikon aikana on tapahtunut paljonkin edistystä remonttihommissa - pieniä juttuja siellä täällä... silti niin TÄRKEITÄ ja aikaa vieviä. 

**

Tärkeimpänä kohteena meillä on keskikerroksen kylpyhuone, ja kyllä se alkaakin hahmottua pikkuhiljaa. Putkivedot on lattian alle tehty ja nyt Eppu vetelee sähköille putkia sinne tänne seiniin ja vähän muuallekin... Tulevana viikonloppuna huoneeseen rakennetaan toivottavasti vielä yksi kokonaan puuttuva seinä ja asennetaan ovikin paikoilleen. Erikoiskovat kipsilevyt on jo olohuoneessa odottamassa asennusta!
Putkijuttuja lisää... Viemärin tuuletusputki menee nyt jo katolle saakka (näkyi kylpyhuonekuvissa takanurkassa) ja piiloutuu loppujen lopuksi katon lisäeristyksiin. HAJUHAITAT on toivottavasti lopullisesti ohi...

 


Eppu valoi olohuoneeseen jo aikaisemmin esitellyille "jaloille" betonilaatan ja pikkuhiljaa alkaa hahmottumaan tuo leivinuunin paikka. Muuraaja/uunimestari tulee toivottavasti jo huomenna perjantaina katselemaan tilannetta ja samalla vilkuilemaan hormien kuntoa muutenkin. Tuon käynnin toivon antavan meille ainakin jonkunlaista aikataulua tälle pikkuprojektille. Takapiha on TÄYNNÄ purkupuuta ja noilla on tarkoitus lämmittää huushollia tulevana talvena (ja jo syksyllä) oikein mukavasti ja suht edullisestikin vielä.

Kaikenlisäksi puuläjät on niin RUMIA, että mielellään tuikkaan tuleen ne kaikki!Viikon aikana ollaan myös yläkerrassa harjoiteltu runkoleijonien asennusta sekä jatkettu tuuletusreikien avaamista sekä niiden ötökkäverkottamista. Nopeata touhua näyttää olevan tuo runkoleijonien laitto, kunhan vain insinööri mittaa levyjen leveydet vähemmän jämptisti... :D

Ötökkäverkkojen niittailu onkin mennyt vähän hitaampaa tahtia - niittikoneeseen saatiin esimerkiksi vasta kolmannella yrittämällä oikeankokoiset niitit! Niittailu on superraskasta hommaa, kone on valtavan jäykkä ja vaatii minulta kahden käden voimia. Myöskään ötökkäverkkojen leikkaamiseen emme vielä ole löytäneet morapuukkoa parempaa ratkaisua... Tällä hetkellä on noin puolet aukoista verkotettu.
Viikon kuulumisissa sokerina pohjalla esittelen teille uuden, HIENON ja KOTIMAISEN hankinnan - vuotavan ja valtavan ruman muoviräppänän tilalle on ostettu vakuuttavannäköinen Bobi-postilaatikko! Made in Finland, Vaasa --> kuten talon omistajatkin. :D

Vain mukavaa postia tähän laatikkoon, kiitos.

9 kommenttia:

 1. Terveiset Kotkasta sukulaispojalta. Meillä on ihan samanlainen projekti, eli vm. -53 rimtamamiestalo. Remontti on hieman pidemmällä, eli neljän huoneen, wc:n ja kylppärin kautta on edetty porraskäytävään ja eteiseen. Remontin laajuuskin näyttää samalta eli sähköt, vedet, viemärit, seinät, lattiat jne uusiksi. Muovia olemme myös välttäneet, eli talo saa pysyä hengittävänä. Pellavaa ja öljymaalia.

  Valmiissa itse tehdyssä on mahtavaa asua, joten tsemppiä remontointiin!

  terveisin,
  Rami Haakana

  PS. Ötökkäverkkojen leikkaamisessa toimii hyvin tavalliset peltisakset. Niille löytyy remontointihommissa usein muutakin käyttöä joten kannattava hankinta!

  VastaaPoista
 2. No heipä hei Rami! Huomaan, että tämä hulluus kulkee näköjään suvussa... :D

  Peltisaksilla me tuota verkkoa yritettiin ensimmäisenä nykertää, mutta eivät toimineet sitten pätkääkään. Jossain muussa projektissa varmaan jo tylsyneet?

  -sanna-

  VastaaPoista
 3. Moi. En tiedä kirjoitanko oikeaan paikkaan, mutta yhdessä kuvassa näkyy vesikatto - harvalaudotus - sitten onko se kovalevy kattotuolien välissä rimotuksella kiinni ? jos se on kovalevy niin toimiiko se ns. aluskatteena ??

  T. Juhis

  VastaaPoista
 4. Hei Juhis. En ollut huomannutkaan kysymyksiäsi aikaisemmin... Pahoittelen viivästystä. :)

  Meillä noudatetaan tuon katon kanssa rakennesuunnittelijan kuvia, joissa ei ns. aluskatetta ole mainittu. Levy, jota kutsuit kovalevyksi on Runkoleijonaa.

  Nettisivuilla http://www.suomenkuitulevy.fi/fi/tuotteet/rakennuslevyt/tuulensuojalevyt/runkoleijonanasennus on myös esitelty kattorakenne, joka muistuttaa meidänkin piirroksia - höyrysulkua ei tule vaan pahvi ennen kattopanelointia.

  T: Sanna

  VastaaPoista
 5. Hei. Kiitos vastauksesta. Itse korjaan -28 rakennettua taloa joka on ilman aluskatetta. Laitoin aluskatteen (kondenssisuojattu) kattotuolien väliin rimoilla samaan tapaan kuin teidän runkoleijona. Rakenne on (jos kiinnostaa) konesaumattu pelti, harvalaudotus, 20-50mm tuuletusrako, aluskate kattotuolien välissä, 50-80mm tuuletusväli, tuulensuojalevy 12mm, vital puukuitueriste 150mm, ilmansulkupaperi, paneeli.
  Kiitos kertomuksestanne. Oli kiinnostava.
  Yksi kysymys: Miksi pahvi eikä tuulensuojapaperi vai puhutaanko samasta asiasta.
  T. Juhis

  VastaaPoista
 6. Tuo pahvi on sama kuin tuulensuojapaperi. :) Meille tulee tuohon eristeeksi puhallettava Ekovilla ja se pahvi otetaan myös Ekovillalta (Ekovilla X5 ilmansulkupaperi).

  Ja jos nyt olen miehen juttuja kuunnellut oikein, siinä Runkoleijonassa se vihertävä/sinertävä väri on jotain vettähylkivää matskua?

  Vielä kun saisi tuon kattoprojektin valmiiksi ennen kovia pakkasia... :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos mielenkiintoisesta ja hyvästä blogista! Tarkastelen etenkin kuvia, jotka havoinnillistavat rakenneratkaisuja. Niistä on hyvä ottaa oppia omaan alkusuoralla olevaan projektiin.

  Kiinnostaisi tietää, että paljonko vinolle katto-osuudelle tulee Ekovillaa? Mitä teippiä noissa tuulensuojalevyjen jatkokohdissa on?

  VastaaPoista
 8. Ole hyvä vaan - remonttiuntuvikkoina mekin olemme surffattu osamme netissä hyvien ratkaisujen perässä... Näissä rakenteissa noudatetaan kuitenkin rakennesuunnittelijan kuvia ja materiaalivalmistajien suosituksia...

  Ekovillaa tulee 200mm ja 25mm on runkoleijonan paksuus. Tyvek-teippi tai Uretaani vaahto on paras vaihtoehto, mutta toisaalta teippausta ei ainakaan määrätä tehtäväksi... Meillä on maalarinteippiä suurimmissa raoissa, mutta varmaan vielä vaihdetaan se Tyvekkiin? Tuo maalarinteippi oli vähän sellainen "paniikkiratkaisu". :D

  -sanna-

  VastaaPoista
 9. Kiitos selvityksestä. Jään innolla odottamaan vinttinne edistymistä :) Laittakaahan sitten kuvia vinolta osuudelta ulkoseinän puolelta kohdasta jossa runkoleijona ulottuu siihen tuuletusaukkoon. Jos tuosta nyt jotain ymmärsi... :)

  VastaaPoista