tiistai 21. syyskuuta 2010

Tapahtuu...

Viime viikolla jonain kauniina päivänä (niitä on ollut aika harvassa) Eppu kiipesi katolle ja asensi uudet lapetikkaat. Ne vanhathan tuli lumikuorman kanssa viime talvena rytisten alas... Otti pari puhelua projektin aikana ja silti homma sujui mallikkaasti, oli kyllä kuulemma HIUKAN jyrkkä tuo meidän katto!


Lapetikkaat tulivat käyttöön heti lauantaina, kun Uunimestari kävi vilkaisemassa leivinuuninpaikkaa ja hormeja. Hormit olivat kuulemma sen verran hyvässä kunnossa, ettei slammausta olisi välttämätön tehdä ihan vielä... toisaalta, slammauksen tekeminen myöhemmin uunien asennuksen jälkeen, olisi pirun vaikeata hommaa.

No. Päätettiin tilata leivinuunin lisäksi slammauskin - hinta vähän hirvittää, mutta onpahan ainakin tuon jälkeen piippu kunnossa taas kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Piipunhattukin pitää hankkia ennen talvea...mistähän sellainen?

Slammauksen sekä uunin toimituksen aikataulu on lokakuun ensimmäisinä viikkoina ja uunin asennus "sitten myöhemmin". Ennen pakkasia kuitenkin - en malta odottaa!

Leivinuunista tulee niin hieno - valkoinen hiertorapattu pinta ja grafiitinharmaat luukut (kuvan toimittanut Kermansavi).


**

Epun porukat olivat viikonlopun kylässä ja laittoivat meihinkin taas vauhtia. Keskikerroksen kylpyhuone sai levyt seiniin sekä puuttuneen seinän ja oven. Ihanaa, kun enää ei tarvitse vierailijoille selitellä kuinka "tähän sitten tulee kylpyhuone ja tähän ovi ja...". Nyt se kylpyhuone ON siinä! :)

KIITOS Päivi ja Mauri avusta!Ehkä mahtavinta ikinä, kun vihdoinkin pääsee toimittamaan vessa-asioitaan SULJETUN oven takana!!! :D

**

Lisäeristäminen jatkuu keskikerroksessa ja enää yhdestä olohuoneen seinästä puuttuu koolaukset ja Ekovillat. Epulla varmaan seuraava projekti on lattialämmitysputkien virittäminen eteiseen sekä kylpyhuoneeseen sekä kylpyhuoneen lattialle valu putkien päälle. Eppu on myös aina sateettomina iltoina kantanut hiekkaa ja savea kellarista pois - kodinhoitohuoneessa ollaan jo oikeissa syvyyksissä ja muualla ei.

Ehkä minä keskityn seuraavaksi yläkerrassa katon koolauspuihin? Tai johonkin muuhun... onhan tätä tekemistä. :)

4 kommenttia:

 1. Hei, voimaa teille projektiin!

  Käytiin nykyistä taloanne vuoden vaihteessa fiilistelemässä, mutta todettiin sitten lapsiperheen realiteetit - ja jälkikäteen ajatellen oikein hyvä niin. Bloginne tuli oikeastaan vähän vahingossa vastaan - olin muuten vaan katsastamassa nyttemmin yhteisen asuinalueemme nettitarjontaa, kun jotenkin tutun oloinen vuosiluku ja punainen peltikatto napsahtivat kuviin. Pitää lukea koko tarina ajan kanssa, niin tietää, mistä kaikesta ainakin jäi paitsi.

  Terv. Mikael S.

  VastaaPoista
 2. Ai, te oottekin ne hullut taksiautoilijat!

  Heh, sama

  VastaaPoista
 3. Tässä jo innolla odottaa kuvia tuosta tulevasta leivinuunista.

  VastaaPoista
 4. Ihana näkönen uuni tulossa <3 !!

  VastaaPoista