tiistai 28. syyskuuta 2010

Kellarihommia, vol.3.

Kellarin kantavien palkkien ja seinien valutyöthän tehtiin jo jokunen aika sitten. Betoni on kuivunut ja muotteja irroiteltu kaiken muun homman ohessa.


Kellarista on nyt myös lattia kaivettu oikeaan syvyyteensä kaikkialta muualta, paitsi autotallin kohdalta (betonilattia n. 15cm, kiveä/hiekkaa/savea n. 30cm). Autotallin lattiaan palataan tässä muutaman vuoden sisällä... :)
Seuraavaksi on laitettava viemäriputket lopullisesti paikoilleen oikeilla kaadoilla, tilattava soraa ja levitettävä sitä kellarinpohjaan 5-10 cm paksuudelta. Soran päälle tulee Isodrän levyt ja niiden päälle rautaverkkoo kiinnitettynä lattialämmitysputket. Näiden kaveriksi tulee vielä vesiputket ja homma on sitten meidän osalta valmis betonivalua varten.

No joo... pitäähän sitä betonin kuivumista sitten vahtia viikkotolkulla... :)

2 kommenttia:

  1. Pitääpä kertoa Vesalle, et olette kellarissa piikanneet lattian syvemmälle. Mä olen sitä toivonut meidän taloon, mutta Vesa ei ole vielä lämmennyt idealle.

    VastaaPoista
  2. Lattian lopullinen korkeus tulee olemaan about sama kuin lähtötilanteessa - kellarin kattokorkeus ei siis tule muuttumaan. Tuo kaivuuprojekti vain pitää tehdä, että saadaan kaikki sorat, eristeet ja putkitukset mahtumaan betonivalun alle /sisään. :)

    VastaaPoista