torstai 30. syyskuuta 2010

Samoihin aikoihin toisaalla...

...tapahtuu. Oikeastaan pitäisi tähän todeta, että jokapuolella taloa tapahtuu! Joku voisi jopa todeta, että eikö "huone kerrallaan" tyyli olisi ollut parempi... :) Ehkä joo, mutta minkäs tässä voi kun molemmat remontoijat on varustettu ON/OFF nappulalla ilman säätövaraa - "kerralla kaikki tai ei mitään" tyyli näyttää olevan meille se ainut oikea.

Projekteja on siis kesken siellä täällä ja jos joku homma rasittaa (fyysisesti/psyykkisesti) liikaa, on aina joku muu homma, johon voi hetkeksi siirtyä. :D

**
Hormeihin piti tehdä reikiä perjantain slammausta ja peltien yms. asennusta varten. Kamala pöly taas kerran ja muistettiin, miksi me halutaan tehdä nämä "isot" jutut pois alta kerralla ennen kuin aloitetaan lopullisten pintojen laittaminen. Hulluksihan tässä tulisi, jos olisi jo tapettia ja muuta hienoa pintaa samassa huoneessa!Kellarissa ei ollut niin kamalan väliä tuon pölyn kanssa... :) Sinne Eppu sai tulevaa saunan kiuasta varten vaadittavat reiät tehtyä myös tällä viikolla.

**
Keittiön osalta ollaan valmiita laittamaan sähkötyksiä paikoilleen ja sen jälkeen vanerilevyjä seiniin. Keittiö on valittu, mutta ei tilattu ja nyt tulikin meille tenkkapoo pistorasioiden ja lattialämmityksen termostaattien tarkkojen paikkojen kanssa - pelkällä keittiön 3D havainnekuvalla ne saadaan takuuvarmasti juuri vääriin paikkoihin...


Ratkaisu tähän lienee se, että tilaan keittiön jo nyt huomenna, perjantaina ja otan toimituksen jonnekin kauas eteenpäin. Ennen asennusta meillä täytyy olla kuitenkin sekä olohuoneen että keittiön lattialämmitysputket paikoillaan ja mielellään keittiön osalta jo lopullinen lattiapintakin olemassa - kaikki tämä ei varmaan ole parissa viikossa tehtyä... :)

**
Jos kellarin lattia tuntui ikuisuusprojektilta, niin tuntuu yläkerrassa katon eristys ihan samalta. Rakentaminen koostuu "tuhansista" pienistä pikkupaloista, on koolausta ja rimakoolausta ja tuuletusreikien tekemistä ja verkottamista ja reikien tekemistä vuorostaan kattopuihin ja... sitten on vielä naulattava paikoilleen ne Runkoleijonalevyt ja sitten pahvit ennen puhallusvillaa. Päätyseinät sekä lappeiden pystyseinätkin pitänee vielä koolata ennen eristämistä ja... jos nyt edes saataisiin kaikki naulalevyt naulattua sinne katonrajaan... ja siirrettyä taas kerran tavaroita pois työskentelyn alta... PLAAH.

**
Toivotaan kaikki yhdessä tulevaksi viikonlopuksi kaunista säätä. Oma äitini tulee kyläilemään ja toiveena olisi vihdoin ja viimein pihan multakasan "hävittäminen" eli loppujen multien levittäminen pihan reunoille. Myös omenapuiden lahojen oksien sekä muiden "turhien" oksien sahaaminen täytyisi saada pois listoilta.

1 kommentti:

  1. Keittiö on tilattu ja mittamies käynyt osoittamassa pistokkeiden yms paikat. Sähkömiestä odotellessa... :)

    VastaaPoista