maanantai 16. heinäkuuta 2012

Eteisen seinät...

Meillä on eteisessä sekä yläkertaan menevissä portaissa seinissä paneelia, joka tarkempien nettitutkimusten perusteella kutsutaan "karossipaneeliksi". Huolenpidosta huolimatta osa seinien vanhoista paneeleista on kärsinyt tähän mennessä tehdyistä huonejakomuutoksista (ja osa oli nokeentunut jo ennen meitä), eli on löydettävä uutta vastaavaa paneelia pahiten kärsineiden tilalle sekä jatkamaan säästynyttä paneelipintaa.

Oviaukon suurentaminen eteisen ja olohuoneen välillä hajoitti rutikuivaa panelia aukon yläosasta ja nuo pitää korvata uudella kokonaan. Eteisen toisella reunalla siirtyi vessa ulkoseinää varten ja senkin ulkoseinät siis tarvitsevat uuden pinnan. Vessan vierestä nousee portaat yläkertaan ja sen kaikki seinät on paneelia myöskin.

Kuvassa eteinen kuistin ovelle päin. Oikeanpuoleinen ovi on kellariin.

Jonkunmoinen etsintä tehtiin jo pari vuotta sitten näiden paneelien perään ja löysin silloin lähes oikeanlaista ihan varastotavarana Lempäälästä Lauta Oy:ltä. Paneelien leveydet ovat nykypäivänä hiukan leveämmät kuin meillä seinissä olevat, mutta samannäköisellä pintakäsittelyllä ero varmaankin on suht huomaamaton? Myös paksuudessa on uudempien eduksi eroa noin 1-2mm. Helsingin Erikoishöyläämöstä olisi saanut rakenneltua samanlaista pintaa, mutta se olisi jouduttu tekemään rimoista ja hinta olisi ollut (noudettuna) muutaman satasen enemmän kuin nämä karossipaneelit Lauta Oy:ltä.

(Nämä kuvat napattu Lauta Oy:n sivuilta.)

Paneelitilaus on tehty ja kuormaa odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti