maanantai 16. heinäkuuta 2012

Seinäpaneelien pinta.

Kuten aikaisemmin jo todettua, paneelit on tilattu ja tulossa...

Nyt pitäisi keksiä nopsaan millä käsittelyllä uudet panelit saadaan näyttämään edes suunnilleen samalta, kuin vanhat vastaavat? Helpoin ratkaisu varmaan olisi maalata kaikki valkoiseksi taikka repiä ne viimeisetkin vanhat paneelit alas ja korvata uusilla. Me ei kuitenkaan tässä kohtaa lämmetä tuohon valkopesuun eikä hyvän paneelin korvaaminen toisella yhtä hyvällä kuulosta järkevältä.

Tässä mallipalat (mänty) yhdessä vanhan paneelilaudan kanssa.Apua?

(Kuvat edelleen kännykällä otettuja, mutta varmaan nuo pinnat aikalailla samanvärisiä on tuvassa kuin tuvassa?

5 kommenttia:

 1. Meillä remppamies teki taikoja ja sulautti vanhan, mutta käsittelemättömän paneelin vanhaan käsiteltyyn paneeliin. Muistelen, että hän sekoitti johonkin vernissapohjaiseen litkuun Uulan värijauheita. Kymmenien kokeilujen jälkeen ohuesti väriä kattopaneeliin, seuraavana päivänä toinen kerros ja taas seuraavana kolmas. Oleellista tuntui oleva, että värit levitettiin ohuina kerroksina, ettei tullut vahingossa liian tummaa sävyä.

  Viimeiseksi kerrokseksi tuli joku lähes väritön, jotta tulisi samantyyppinen osin kiiltävä, osin mattainen pinta, samanlainen millaiseksi vanha lakattu paneeli olivuosien saatossa muuttunut

  VastaaPoista
 2. Unohtui kirjoittaa, että väriä laitettiin osin myös vanhalle pinnalle sinne tänne noin puolen metrin matkalle rajakohdasta, jotta sävyerot hukkuisivat hyvin pintaan. Yläaulan katosta oli kyse.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista Sippu. Pitää tässä käydä jossain maalikaupassa kyselemässä noiden vernissapohjaisten "litkujen" perään - Eppu jo olisi naulaamassa paneeleita seinään ja minä haluaisin käsitellä ne kertaalleen ennen sitä... Kiirettä pitää. :)

  VastaaPoista
 4. Pidä pääs sen alkukäsittelyn kanssa, edellisessä kämpässä otti niin hemmetisti päähän kun sai sitten kattella niitä rakoontuneita paneeleita katossa, ja millään ilveellä ei saanut niitä kuivumisesta ilmaantuneita roiloja piiloon. Pariin kertaan kannattaa vetää ennen seinään nakkaamista, että eivät eläessään loista sitten siitä saumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, miten olis joku petsi ja sitten lakka päälle? Le tonkinois lakkaa...

   Poista