torstai 15. huhtikuuta 2010

Home alone.

Tällä viikolla allekirjoittanut on puuhaillut talolla yksin. Työ kutsui ja Eppu lensi Turkkiin maanantaina muutamaksi päivää - onneksi oltiin jo varattu viikko 16 lomaviikoksi, muuten miestä ei varmaan kuuluisi jo perjantaina takaisin... ja voi olla ettei kuulukaan - kiitos kakenmaailman tulivuorten!

Talolla olen kuluttanut aikaa pääasiassa purkaen lisää yläkertaa sekä välillä haaveillen niitä näitä. Ulkona lumien alta paljastuu ihan KAMALAssa kunnossa oleva piha ja tästä suivaantuneena ilmoitin itseni Helsingin Kesäyliopiston Pihasta unelmien puutarha -kurssille jo toukokuulle. Josko ammattilaiset osaisivat antaa minulle vinkkejä ja tulevaisuudeslle suuntaa, ehkä meillä joskus todella olisikin se unelmien puutarha! :) Täytyy kyllä myöntää, että pitkänlinjan kerrostaloasukkaana piha kuin piha, kunhan se on oma, on jo suurta unelmaa!!! :)

Edellisen kirjoittelun pienet versot ovat ehtineet kehittyä jo melkein kukkasiksi ja lisää roinaa siis paljastuu lumen alta. Ennenvanhaan on näköjään ollut suosittuakin "piilottaa rautaa" metsään, top 5 listalta piilotettavia asioita ovat myös muoviset kulhot ja puutarhatuolien muovipäälliset.


Tänään vihdoin pääsin juttusille rajanaapurienkin kanssa - mukavia ihmisiä ja tunsivat talon aikaisemmatkin omistajat käsitykseni mukaan ihan hyvin. Kertoivat muun muassa kuinka talon edesmennyt isäntä oli ollut sellaista sorttia, ettei ensimmäistäkään puuta ole saanut tontilta kaataa (sen huomaa) ja aina isännän ollessa kotoa poissa, on rouva tilannut salaa puunkaatajia tontille! :) Meillä ei onneksi tämän asian suhteen tule ongelmia.

Jos löytyy ruosteista metallia pihalta, löytyy sitä melkoinen määrä myös talosta sisältäkin. Esimerkkinä esittelen teille yläkerran patterin (eivät taida muutkaan patterit olla loppujenlopuksi tätä paremmassa kunnossa) joka vuotaa ihan hulluna ja nappo näyttää täyttyvän parissa päivässä!


Kaupunkikotia pakataan koko  ajan ja pikkuhiljaa kasaan (minä pakkaan, Eppu ihmettelee). Talvivaatteet on jo pääpiirteissään pakattu, samoin kaikenlainen ihmeellinen "sälä" muutamasta kaapista - paljon tavaraa olen myös laittanut huuto.nettiin toiveissa päästä eroon turhasta tavarasta sekä muutamasta isommasta huonekalusta. Ostakee ostakee!

Suunnitelmat muuton suhteen alkavat olla selvää - mahdollisimman pian ja mieluummin heti. :) Toukokuun loppuun mennessä Töölön asunto tyhjäksi...?

1 kommentti:

  1. Kaikilla on tainnut olla pihallaan oma kaatopaikka. Meillä on löytynyt pihasta mm. aika paljon lasia (ehjiä ja rikkonaisia purkkeja) sekä yksi tynnyri upotettuna nurmikon alle.
    Onko teillä muuten risujen polttopaikka? Tai siis ennenhän siinä poltettiin kaikki roskat. Meillä on ja ollaan käytetty muutaman kerran, mutta nyt ne ovat tainneet kieltää sen Espoossa myös tuolta alueelta.

    VastaaPoista