maanantai 12. huhtikuuta 2010

Viikonlopun hommia...

Lauantaina oli IHANA ilma, eikä me maltettu sisällä pysyä, vaikka siellä meillä olisi kaikken eniten töitä ennen muuttoa. Ihmeteltiin kaikkea nurmikosta ylös puskevaa hentoa versoa sekä kaadettiin muutama isojen puiden kylkeen jäänyt "loinen" (pienempi puu) pois häiritsemästä. Myös meidän isojen kuusten alaoksia karsittiin käytännön syistä - meinaavat pihapolut olla ummessa, kun niin rehottavat.


Lauantain kiva piristys oli, kun saimme kummipojan hetkeksi kylään talolle. Ilma oli kaunis edelleen, joten heiluimme etupihalla ja ihmettelimme maailman menoa. Paperilennokkeja oli rappujen yläpäästä hyvä heittää pitkin pihaa ja oksasaksista taisi tulla pikkumiehen lempityökalu. Kunhan nuo oksat kuivuvat polttokuntoon, taidetaan käyttää vähän lapsityövoimaa (hyihyi) ja pyytää häntä talkoisiin leikkaamaan oksat kiuasmittaan. :)


Lämpimien ilmojen tultua uskalletaan vihdoin jatkaa yläkerran purkamistakin. Eristeenä on käytetty toisella puolella piippua villaa ja toisella puolella perinteisempää purua - aloitimme villapuolelta, sillä siitä vain on jostain syystä PAKKO PÄÄSTÄ EROON NOPEASTI. Iho ihan kutisee, kun ajatteleekin sitä matskua... yök.

Siis meille tulee yksinkertaisesti aivan ihana yläkerta!!! Uusilla eristeillä harjakatto laskee tietenkin hiukan, mutta korkeutta ja avaruutta piisaa kyllä. Nuo vaakasuuntaiset kattopalkit jätetään näkyviin ja pinnoiksi tulee valkoista panelia. :)


Tämä villapuoli oli myös se puoli, johon kuntotarkistusraportissa kiinnitettiin huomiota - luukku on siellä purupuolella eikä tarkastaja päässyt katsomaan tälle toiselle puolelle ollenkaan. No, vähän on tuota vesivahinkoa piipun vieressä ja kattolaudat vähän "mähmäisen" näköisiä... kuivaa kuitenkin kaikki. Täytyy näyttää löytöjä tässä lähiaikoina tukiryhmälle ja miettiä täytyykö noiden puiden kanssa jotain tehdä - katto ainakin on pakko käydä läpi tulevana kesänä ja katsella jos sitä jotenkin saisi paikkailtua, ettei vastaavaa tapahdu uudestaan...Tällä viikolla yläkerran purku jatkuu ja viikonloppuna tuleekin jo maalämpöä varten poramiehet paikalle! Koskahan uskalletaan laittaa lämmitys kokonaan pois päältä ja purkaa mokoman jättiläisen (2000 litrainen varaaja kellarissa) romikselle...

Mitä on sammakkomies sanonut - tuleeko takatalvea vai ei tänä vuonna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti