perjantai 9. huhtikuuta 2010

Keittiön alustavat suunnitelmat.

Kuten tuossa aikaisemmin lupasin, tässä teille esimakua tulevaan keittiöön. Alkuperäinen keittiö oli tuolla metsän puolella, tulevan työhuoneen paikalla ja tulevaan keittiöön oli tuosta seinän läpi ovi. Keittiön siirto talon aurinkoisemmalle puolelle oli varmaan ensimmäisiä suurempia päätöksiä joita tehtiin. Toinen iso päätös tehtiin heti perään ja päätettiin avata olohuoneen ja tulevan keittiön välinen seinä - siihen tulee nyt pystypalkit kannatteleman isoa kantavaa vaakapalkkia katossa.


Mitat keittön kaappiseinillä ovat noin 3 x 4 metriä eli tilaa on kokkailla vaikka useammankin kokin - tervetuloa taas Marjo opettamaan perusruokien tekemistä! Keittiön kaappien ilme tulee olemaan tosi simppeli - yksinkertaista ja vetimetöntä kaappia haetaan. Taustaseinille tulee tapettia räväköittämään koko hommaa sekä tekemään näkymästä olohuoneen suunnalta vähemmän "keittiömäinen" - kaakelit ovat nyt tässä köökissä pannassa! Kaappien väliin tapettia suojaamaan laitetaan lasia taikka jotain pleksiä...  Alakaappien alle tulee ledit antamaan työskentelyvaloa.

Entäs sitten ne keittiö / olohuoneen valot... siis kattovalot. Tein tuollaisen kuvan, jossa keltaiset pallurat olisivat kattoon upotettuja halogeneja ja nuo oranssit pallurat mahdollisesti roikkuvia kattovaloja - ideaalia olis myös, että juhlan aikaan saisimme jotenkin tuon arkipöydän yläpuolella roikkuvan kattovalon siirrettyä pitkällä johdolla ja vaikka koukulla tuohon juhlapöydän päälle. Tuleva joulu jo mielessä! :) Leivinuunin vierelle voisi tuoda valoa jalkalampulla, tv:n lähelle vaikkapa pöytävalolla? Mutta onko tuossa tarpeeksi lamppuja...huoh.


Kaappien järjestys on tässä yhden keittiötoimittajan tulostamassa kuvassa aivan väärä, mutta idea on oikea - tummempaa ja räväkkää tapettia vaaleiden kaappien kanssa. Ihana tulee... sitten kun tulee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti